VAHAP SEÇER’DEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ AÇIKLAMASI

VAHAP SEÇER’DEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ AÇIKLAMASI

Başkan Seçer Meclis Gündemini Değerlendirdi ; “Korona günlerinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına da uyarak Belediyemizin Olağanüstü Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdik.

Pandemi sürecinde yaptığımız hizmetlerimizi Meclis üyelerimiz ile paylaştım. Bugüne kadar toplam 150 bin 436 ailemize gıda yardımı yaptık, 303 bin 133 kişilik sıcak yemeği vatandaşlarımızın evlerine kadar ulaştırdık. 13 ilçemizde 215 bin 579 paket sütü çocuklarımıza, 5 bin 302 adet mama paketimizi ise annelerimize ulaştırdık. Tam 386 bin 670 adet maskeyi ve 58 bin 747 adet hijyen paketini vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıttık.

Meclisimizde aldığımız kararla Belediyemizin kiracısı olan esnafımıza yardımcı olabilmek için de önemli adımlar attık. Buna göre, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi uyarınca faaliyetlerini durduran ve belediyemizin kiracısı olan esnafın kira ödemelerini 3 ay erteliyoruz. Ayrıca yine pandemi sürecinde faaliyeti durdurulan veya faaliyette bulunmayan belediyemizin kiracısı esnafımızın kiralarını 19 Mart tarihinden itibaren 19 Haziran’a kadar erteleyeceğiz. Yine mesken ve işyerlerinin su faturalarını da 3 ay süreyle erteliyoruz, ertelenen fatura bedellerine gecikme zammı veya faiz uygulanmayacak.

Bütün bunların yanında, şeffaf belediyeciliğimizin gereği olarak son bir yılda gerçekleştirdiğimiz yatırım ve hizmetlerimiz ile oluşan mali tabloları da meclis üyelerimizle paylaştım. Yatırımlarımız ile mal ve hizmet alımlarımızın salgın öncesine kadar devam ettiğini belirtirken, 13 ay önce toplam 2 milyar 246 milyon 949 bin lira borçla devraldığımız Belediyemizde israfı önlediğimizi anlattım. Bugüne kadar 667 milyon 689 bin lira borç ödeyerek, toplam borcumuzu 1 milyar 579 milyon 259 bin liraya kadar erittiğimizi ifade ettim. Yine dönemimizde, doğrudan temin giderlerinde de bir önceki yıla göre yüzde 41.2’lik azalış görüldüğü bilgisini meclis üyelerimizle paylaştım.

Bütün bunlar, belediyemizde aslında mali disiplini sağladığımızın bir göstergesidir. Ancak, en erken Temmuz ayında meclisimizi toplayabileceğimizi de dikkate alarak, salgının uzaması halinde Mersin halkının refahı ve huzuru ile şehrimize yapacağımız yatırımların devam etmesi ve ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere kullanmak istediğimiz 250 milyon liralık borçlanma yetkisi talebimiz ne yazık ki kabul edilmedi. Yine MESKİ Genel Müdürlüğümüz’ün devam eden ve hayata geçireceği yatırımlar için ihtiyaç duyduğu 100 milyon TL’lik borçlanma yetkisi de yine Cumhur İttifakı tarafından kabul görmedi.

Hiçbir bahane üretmeden, şikayet etmeden şehrimizin geleceği ve vatandaşlarımız için çalışacağız, üreteceğiz. Tecrübemiz var, enerjimiz var, bilgi birikimimiz var. Biz birlik olacağız, birlikte başaracağız.” #BirlikteBaşaracağız

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?