VAHAP SEÇER’E CUMHUR İTİFAKI YİNE GEÇİT VERMEDİ

VAHAP SEÇER’E CUMHUR İTİFAKI YİNE GEÇİT VERMEDİ

Mersin büyükşehir belediyesi 2020 yılı birinci olağanüstü meclis toplantısında yapılan hararetli görüşmeler sonucunda MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI  VAHAP SEÇER  istediği borçlanma yetkisi CUMHUR İTİFAKI  bileşenlerinin oyları ile red edildi.

Vahap Seçer yaptığı konuşmada borçlanmayı kendisi için istemediğini geçmişte yapılan borçlarin ödenmesi için istediğini ama siyasi bir kararla belediye başkanın ayaklarından çekmek için red kararı alınacağını, Koronavüris sürecinde belediye gelirlerinin yarı yarıya düştügünü belirtti

Seçer; Vereceğiniz karar bir siyasi karar bu Mersin’e haksızlıktır, aslında istediğimiz borçlanmaya  olumlu bakıyorsunuz  fakat siyasi bir kararla red oyu veriyorsunuz, Basında konuşulduğum söyleniyor ,ne yapalım konuşmayalım mı! kapatın o zaman basınıda olsun bitsin.Mersin  Ankara’dan gelen talimat ile siyasi karar ile yönetilmez.

MHP meclis grub başkanı Mahmut Tat; “Evet biz buraya bir kararla geldik doğrudur vereceğiniz teklifi detaylı inceledik meclis grubuna incelettik ve red etmeye karar verdik.Mahmut tat asfaltı biz yapacağız dediniz yetkiyi verdik , meskide proje dediniz yetkiyi verdik ve  yaptınız ama bu proje bize uygun gelmiyor yetkiyi vermiyoruz.”

Akparti Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanı MEVLÜT EKMEKÇİ; “Sayın başkan geçen sefer de size yetki vermedik tasarufa gittiniz ve iyi yönettiniz borçu azalttınız aslında size iyilik yapiyoruz.”

Mersin Büyükşehir  Başkanı Vahap Seçer salonda söylendiği gibi binlerce işçinin çıkarılmadığını ve bunun doğru olmadığını belgelerle kanitladı.

Vahap Seçer  ülkemizin yaşadığı bu zorlu  süreçte mersin halkının rahatı ve belediye çalışanlarının maaşlarının rahat ödenmesi için bunu talep ettiğini ancak red verseniz bile personel maaşlarının ödenmesinde asla sorun olmayacağını belirtti.

Bu talebin kendi yaptığı değil geçmişten gelen borcların olduğu için talep ettiğini söyledi.Yapılan görüşmeler sonucu başkanın talebi cumhur ittifaki bileşenleri oyları ile reddedildi.

Toplantının sonlarına doğru yapılan tartışmalar sonunda Mezitli Belediye Başakanı Neşet Tarhan ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan  bu mecliste oy kullanmak istemiyorum diyerek salonu terk etti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?