Vahap Seçer:“Halkımız mayısta bu ülkeye baharı getirecek”

Vahap Seçer:“Halkımız mayısta bu ülkeye baharı getirecek”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Muhtemelen mayıs ayında seçim var. Halkımız 31 Mart’ta baharı getirmişti ya, ben eminim halkımız mayıs ayında bu ülkeye baharı getirecek. Partim iktidar olsun, Sayın Genel Başkanım Cumhurbaşkanı olsun ya da Altılı Masanın adayı Cumhurbaşkanı seçilsin, Mersin’e 4 yılda yaptığım hizmeti, emin olun size 1 yılda yaparım. Bunu tüm samimiyetimle ve gerçeklikle söylüyorum. Hayal ürünü değil. Yeter ki ülkeme bahar gelsin” dedi. Seçer yurttaşlara, “Türkiye’de esen ve en çok bize çarpıp hasta etmeye çalışan   bu korku ve baskı rüzgarından etkilenmeyin” diye seslendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin 41 proje 41 açılış dizisi, şehir merkezinde yaptırılan katlı otopark ve kent meydanının açılışıyla sürdü.

Açılış töreninde konuşan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  “Diyorlar ki Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları beldelerine, şehirlerine, ilçelerine hiçbir şey yapmıyor. Ne yapıyor? Algı yönetimi yapıyor. Yani şimdi biz geldik burada 29 milyon liralık imalatı olan 2 katlı modern bir otopark açacağız, daha da önemlisi 7200 metrekare alanda kent meydanı açacağız, sanki biz hayal alemindeyiz, bunun gerçekle alakası yok, size bir simülasyon göstereceğiz, bunu gerçekmiş gibi açacağız. Bu topraklarda her şeyden önemlisi, bu tatlı rekabet içerisinde siyasetin içerisinde asaletin de olduğunu, nezaketin de olduğunu, kibarlığın da olduğunu bizim rakiplerine duyurma adına bu konuşmayı yapıyorum” dedi.

“MERSİN’DE SOSYAL BARIŞI SAĞLADIK”

Mersin’in Türkiye’nin özeti olan, önemli bir kent olduğuna işaret eden Seçer, “Mersin’de sosyal barışı sağlıyorsak Türkiye’de sosyal barışı sağlıyoruz demektir. Mersin’e bir halel getirirsek, bunu siyaset uğruna yapıyorsak, üç beş oy uğruna yapıyorsak, tekrar belediye başkanı seçilmek için yapıyorsak, milletvekili olmak için yapıyorsak hem hukuken hem ahlaken hem insanen hem vicdanen bunlar kabul edilebilir davranışlar değil” ifadelerini kullandı.

“KORKU VE BASKI RÜZGARINDAN ETKİLENMEYİN”

Seçimlerin mayıs ayında olabileceğine değinen Seçer, “Türkiye kararını verecek. Allah herkese akıl fikir vermiş. Yapılan uygulamalar, Türkiye’nin geldiği nokta, aldığı hizmetler, ekonomi, her şeyden önemlisi toplumun huzuru sandık sonuçlarını belirleyecek. Ben buradan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Türkiye’de esen ve en çok bize çarpıp hasta etmeye çalışan    bu korku ve baskı rüzgarından etkilenmeyin. Bakın başkanınız etkileniyor mu? Şimdilik Allah’a havale ediyor. Ama Türkiye’de bizim standartlarımıza uygun, bizim standartlarımız da gelişmiş toplum standartlarıdır, ona uygun bir hukuk sistemi tekrar hayat bulduğu zaman bunları biz hukuka havale edeceğiz. En kibar şekliyle bunun böyle bilinmesini isteriz” dedi.

ALTILI MASANIN ADAYI CUMHURBAŞKANI SEÇİLSİN, BAKIN NELER OLUYOR?

Hizmete açtıkları otoparkın, metro projesi tamamlandığında, metro istasyonuna bağlanacağını kaydeden Seçer, 6 otopark tasarlanan metro hattının ilk otoparkını açmış olduklarını söyledi.

Seçer, “Günlerdir bu konuyu gündeme getiriyorum. Buradan size söz veriyorum. Metro projesini ve 35 kilometrelik raylı sistem projesini tamamlamadan Mersin’deki görevimden ayrılmayacağım. Bu sözü verdim. Bunun altını doldurmam lazım. Muhtemelen mayıs ayında seçim var. Halkımız 31 Mart’ta baharı getirmişti ya, bu sene kış da gecikti, ama diyorlar ki şubat, mart sert kış olacak, bahar gecikecek gibi diyorlar. Ben eminim halkımız mayıs ayında bu ülkeye baharı getirecek. Partim iktidar olsun, Sayın Genel Başkanım Cumhurbaşkanı olsun ya da Altılı Masanın adayı Cumhurbaşkanı seçilsin, Mersin’e 4 yılda yaptığım hizmeti, emin olun size 1 yılda yaparım. Bunu tüm samimiyetimle ve gerçeklikle söylüyorum. Hayal ürünü değil. Yeter ki ülkeme bahar gelsin. Onu istiyorum. Çiçekler açsın. Böceklerin sesi gelsin. İnsanların yüzü gülsün. Cemreler toprağa, havaya, suya düşsün. Yeter ki o gerçekleşsin. Bakın ondan sonra neler oluyor?” ifadelerini kullandı.

“MERSİN’DE KİMSE KENDİNİ ÖTEKİ HİSSETMESİN”

Göreve geldiğinde kafasındaki en büyük projenin huzuru sağlamak olduğuna değinen Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

Çalışıyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. Kafamızdaki en büyük projeyi hayata geçirdik. Huzur. Mersin halkına huzur getirdik. Mersin’de yaşayan hiçbir kardeşim, şehrin belediye başkanı olarak konuşuyorum, bu şehirde kendini yalnız hissetmesin. Öteki hissetmesin. Doğudan batıya, kuzeyden güneye bu kente gelen, çoluğunun çocuğunun aşı, geleceği için Mersin’e gelen herkes Mersinlidir ve benim kardeşimdir.Biz sokağa çıktığı zaman başı dik gezen siyasetçileriz. Bizim önderimiz ulu önder, Mustafa Kemal Atatürk. Bizim tek komutanımız var, Mustafa Kemal Atatürk. Başka komutanımız yok. Yok öyle düzmece, çakmaca komutanlar, yok. Tarlada izi olacak. Var mı böyle avanta. Her önüne gelen komutan oluyor. Her elbise giyen komutan olur mu canım. Fotoğraf çekmek için giyinin, onda bir sıkıntı yok.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?