Vahap Seçer,“MİLLET İTTİFAKININ ADAYINA EN YÜKSEK DESTEK MERSİN’DEN ÇIKACAK”

Vahap Seçer,“MİLLET İTTİFAKININ ADAYINA EN YÜKSEK DESTEK MERSİN’DEN ÇIKACAK”

CHPli Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentekazandırdığı 272 otobüsün ve otobüs yerleşkesinin açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yaptı. Seçer, Millet İttifakının ve Millet İttifakın desteği adayın en yüksek oylar alğı iller başında Mersin gelecek. Genel BaşkanımızCumhurbaşkanı olduğunda partimiz Millet İttifakı ile iktidar olduğunda bugüne kadar Mersine yaptığımız hizmetlerin en az dört beş katını yapacağız dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçerin kente kazandırdığı 272 belediye otobüsünün sefere uğurlanması ve modern otobüs yerleşkesinin hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen tören CHP Genel Başkanı Kemal lıçdaroğlunun da katılımıyla yapıldı. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Millet İttifakı partilerinin il başkanları da katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, şehir içi ulaşımı rahatlatacak otobüsleri sefere aldıklarını, modern otobüs yerleşkesi sayesinde de otobüslerin temizlik ve bakımlarının daha hızlı, daha ekonomik ve daha çevreci şekilde yapılabileceğini söyledi.

CHPli belediyelerin tüm engelleme girişimlerine rağmen başarılı çalışmalar yaptığına işaret eden Seçer,  Biz burada olduğumuz sürece de bu kentte hep huzur olacak. Hep kardeşlik olacak.Burada vatandaşlarımız kendilerini iyi hissedecek. Biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ülkede, kurduğu partide belediye başkanlığı yapıyoruz. Bizlerden bundan başka daha ne beklenebilir dedi.

Mersini metropol kent yapacaklarını belirten Seçer, Önemli iddiayı sayın genel başkanımızın huzurunda dile getirmek istiyorum. Sevgili Mersinliler dört ay sonra seçim var. Size sözümdür Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı olduğunda partimiz Millet İttifakı ile iktidar olduğunda bugüne kadar Mersine yaptığımız hizmetlerin en az dört beş katını yapacağız. O zaman Türkiyeye adalet gelecek, ayrımcılık ortadan kalacak. Biz kendi hükümetimizde bize ayrımcılık yapın demeyeceğiz, adalet isteyeceğiz. Şimdiki gibi olmayacak ifadelerini kullandı.

Metro projesi konusunda da açıklamalarda bulunan Seçer, Metro süratle yapılacak bu sözü veriyorum. Metronun temelini attık. 200 milyon liralık inşaat giderimiz oldu. Öz kaynaklarımızdan karşıladık.  Neden_ Çünkü kredi kullanmamız engellendi. 17 aydan fazla süredir imza bekliyor. Bunları aşacağız. Hiç merak etmeyin. Mersin güçlüdür. Mersin önemli bir kenttir. Mersin huzur kentidir. Mersini layık olduğu yere getireceğiz. Sayın Genel başkanım Mersin’den bir söz daha vermek istiyorum. Dört ay sonraki seçimde Mersin demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak. Millet İttifakının ve Millet İttifakın desteği adayın en yüksek oylar alğı iller başında Mersin gelecek. Bu kararlığımızı da buradan sizlere aktarmak istiyorum dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu da Başkan Seçer’in bu sözleri üzerine şunları söyledi:

“Vahap Başkan dedi ki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en yüksekoyu burası alacak, illerden birisi olacak diye. Yanımda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı oturuyordu, herhalde bu konuda ciddi bir rakip olacağız dedi. Hiç endişe etmeyin bu ülkede yaşayan insanların ferasetine güveniyorum, yeter artık dememiz lazım. Yeter ya, milleti soydunuz, milleti batırdınız açlık sefalet diz boyu, Türkiye’yi buradan çıkaracağız. Beraber çıkaracağız, birlikte çıkaracağız. Onurumuzla ve gururumuzla çıkaracağız, sandığa gideceğiz o oyu vereceğiz ve demokrasiden yana insan haklarından yana bir siyasal iktidarı getireceğiz. O zaman göreceksiniz güzel bir Türkiye nasıl büyürmüş. Güzel bir Türkiye nasıl kalkınırmış. Güzel bir Türkiye nasıl yönetilirmiş, sadece bölgemize değil dünyaya da göstereceğiz.”

OTOBÜS YERLEŞKESİ HAKKINDA

Mersin Büyükşehir Belediyesinin otobüs yerleşkesi olarak yeniden düzenlediği alan  daha önce kontrolsüz atık döküm alanıydı.

Bu alan üzerinde 8 bin 416 metrekaresi kapalı, 47 bin metrekaresiaçık alan olmak üzere yerleşke inşa edildi.

Yerleşke içerisinde şehir içi otobüslerinin kullanımına yönelik 404 adet otobüs park yeri, araç bakım atölyesi, araç yıkama alanı, doğalgaz (CNG) ve akaryakıt dolum istasyonlarının yanı sıra görüntüleme merkezi, şoförlerin dinlenme alanları bulunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer döneminde toplu taşıma otobüs filosu yenilendi. 2020-2022 yılları arasında son teknoloji ile üretilmiş, çevre dostu CNG yakıtlı, alçak tabanlı, güvenlik donanımları yüksek 272 adet yeni otobüs alındı. Bu otobüslerin rengini vatandaşlar “Sarı” olarak belirledi ve “Limon” adını verdi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?