Valilik ‘İstifa etti’ demişti, hastane çalışanları yalanladı: Deniz Poyraz’ın katili Onur Gencer kimdir?

Valilik ‘İstifa etti’ demişti, hastane çalışanları yalanladı: Deniz Poyraz’ın katili Onur Gencer kimdir?

Dün (17 Haziran) Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’ın katili Onur Gencer’in çalıştığı İzmir Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nde mesai yaptığı sağlıkçılar konuştu.

Katil Onur Gencer’in uyumsuz biri olduğunu belirten sağlıkçılar, ”Çok cüretli biriydi. Kimseyi takmazdı. Üstündeki kişilere emir kipiyle konuşurdu” dedi.

Öte yandan İzmir Valiliği’nin saldırı sonrası katilin kamu görevinden istifa ettiği açıklamasının ise doğru olmadığı belirtildi.

Katil Onur Gencer’in, uyumsuz biri olduğu için üstleri tarafından sürekli farklı yerlere görevlendirildiğini söyleyen hastane çalışanları, ”Suriye’den döndükten sonra silah sahibi olmak istiyordu. Etrafta sürekli ‘Silah nasıl alabilirim? Sağlık Kurulu’ndan nasıl geçebilirim?’ gibi sorular soruyordu” diye konuştu.

Onur Gencer’in hastane acilinde acil tıp teknisyeni olarak çalıştığı öğrenilirken, arkadaşları, ekonomik bir kaygısının olmadığını belirtildi.

”İstifa etmedi”

İsmini vermek istemeyen bir sağlık çalışanı, İzmir Valiliği’nin belirttiği ”İstifa etti” cümlesinin çok doğru olmadığını söylerken ”İki aydır işe gelmiyordu. Rapor alıyormuş, arandığında ‘Sonra geleceğim’ gibi cümlelerle geçiştiriyormuş” diye konuştu. Sağlık çalışanı ayrıca devlet memurlarının işten çıkarılma sürecinin uzun olduğunu belirterek ”Hakkında tutanak tutulduğunu biliyorum. Fakat devlette çalışan birini işten atmak uzun bir süreç”dedi.

Katilin devlet memuru olduğuna dair iddiaları Sağlık Bakanlığı’na sorduğumuzda ise cevap alamadık.

Polis şiddetini destekliyordu

Yine isminin verilmesini istemeyen başka bir sağlık çalışanı, katil Gencer’in emrinde çalıştığı kişilerin talimatlarına uymadığını, kendi kafasına göre çalıştığına dikkat çekerken Onur Gencer’in polis şiddetini destekleyen cümleler kurduğunu söyledi.

Öte yandan aynı hastanede çalışan kişiler Onur Gencer’in psikolojisinin bozuk olmadığını, şiddete yatkın biri olduğunu söyledi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?