YENİŞEHİR BELEDİYESİ DERVİŞ EROĞLU’NU MERSİNLİLERLE BULUŞTURDU

YENİŞEHİR BELEDİYESİ DERVİŞ EROĞLU’NU MERSİNLİLERLE BULUŞTURDU

Yenişehir Belediyesi, hayata geçirdiği ‘Yeni Şehir Söyleşileri’ kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu Mersinlilerle buluşturdu.
Yenişehir Belediyesi, alanında uzmanlaşmış ve uluslararası anlamda başarı yakalamış isimleri ‘Yeni Şehir Söyleşileri’ ile Mersin’e getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay Türk- İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Londra şehri Alderman’ı Emma Edhem’i Mersin’e getiren Yenişehir Belediyesi’nin bu ayki konuğu KKTC 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu oldu. Kıbrıs Türk siyasetinin önde gelen isimlerinden olan Eroğlu, salonu dolduran Mersinlilere deneyimlerini aktararak sorularını yanıtladı. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen söyleşiye sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Söyleşi öncesi Derviş Eroğlu’nun biyografisinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.
Başkan Özyiğit “Yeni Şehir Söyleşileri Mersinliler için bir fırsat”
Söyleşinin açılış konuşmasını ev sahibi Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit yaptı. Konuşmasına Yeni Şehir Söyleşileri’nin ikinci randevusuna davetlerini geri çevirmeyerek katılan Derviş Eroğlu’na teşekkür ederek başlayan Başkan Özyiğit, “Kısa süre önce Kıbrıs’a ‘Barışa kulaç at’ adıyla bir etkinlik düzenledik. Sekiz yüzücümüz Kıbrıs’a barışa kulaç atarak 32 saatte vardılar. Ambargolara karşı kulaç atıldı. Kıbrıs’ta ziyaretlerimiz oldu, onlardan bir tanesi de Sayın Derviş Eroğlu’na yaptığımız ziyaretti. Kendisi orada bizlere bugün için söz verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kıbrıs’taki dostlarımız ve halkımızla ilişkilerimizi ilerletme konusunda kararlıyız. İskele Belediyesi ile kardeş belediyeyiz.  Lefkoşa Belediyesi ile kültürel anlamda iş birliği anlaşması imzaladık.” dedi. Yeni Şehir Söyleşileri’nin Mersinliler için bir fırsat olduğuna dikkat çeken Başkan Abdullah Özyiğit, söyleşilerle siyasal, kültürel, sanatsal ve ekonomi gibi alanlarında üst düzey görevlerde bulunan ve başarı yakalayan insanları Mersin’e getirmeye başladıklarını kaydetti.  Başkan Özyiğit, söyleşi için salonu dolduran vatandaşlara ve söyleşinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Eroğlu, “Yeni Şehir Söyleşileri çok güzel olmuş bu salondan çok değerli insanlar gelip geçecektir”
Başkan Abdullah Özyiğit’in yaptığı kısa açılış konuşmasından sonra KKTC 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, söyleşiye başladı. “Sizlerle buluşmaya olanak sağlayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür ediyorum. Yeni Şehir Söyleşileri çok güzel olmuş bu salondan çok değerli insanlar gelip geçecektir.”diyerek sözlerine başlayan Eroğlu, İdlib şehitlerine ve doğal afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nı işaret ederek Mersin’in kendisi için anlamlı olduğunu belirten Eroğlu, “Mersin denince aklıma 1974 Barış Harekâtı geliyor. Askerler gemilerle buradan Kıbrıs’a gelmişti. Mersin’in Kıbrıs halkı nezdinde önemli bir değeri vardır. Sizlerle buluşmaktan son derece mutluyum.” dedi.
“Barış Harekâtı ile Türklerin yaşayabileceği bir coğrafya yaratılmıştır”
Söyleşide Kıbrıs’ın yakın siyasi tarihi ile ilgili bilgiler veren Eroğlu, Kayserili olduğunu ve dedesinin Kayseri’den Kıbrıs’a Osmanlı zamanında gönderildiğini ifade etti. Eroğlu, “Kıbrıs Türkü Anadolu’dan Osmanlı’nın gönderdiği Türklerdir. Kıbrıs’ta Türk olmak kolay değil. Türklüğün ortaya çıkmaya çalışmasını daima engellediler. Ta ki 1974 Kıbrıs Harekâtına kadar, 1. ve 2. Barış Harekâtı ile Türklerin yaşayabileceği bir coğrafya yaratılmıştır. Ve daha sonra biz orada bir devlet kurduk. Anavatan Türkiye ile birlikte bu devlete sahip çıkmalıyız bize düşen görev bu devleti korumaktır. Kıbrıs Türklerinin Anavatan’a bir vefa borcu vardır. Kıbrıs Harekâtı bizleri toplu mezarlarının eşiğinden döndürdü. Partimde yetiştirdiğim tüm gençler bunu biliyor. Türkiyesiz KKTC olamaz bizim birbirimize ihtiyacımız var. Türkiye ile yaptığımız anlaşmalarla Türkiye’ye yetki verdik. Yeraltı zenginlikleri araması ve ortaya çıkarması için. Türkiye’yi Akdeniz’in dışına atmaya çalışıyorlar.  Kuzey Kıbrıs’a Türklük mührü vuruldu ve bu mühür kalkmaz.  Türkiye ve bizler güçlü olduğumuz ve birlikte olduğumuz sürece muzaffer olacağız. ” diye konuştu.
Söyleşinin ardından Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Derviş Eroğlu’na teşekkür plaketi verdi.
reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?