YENİŞEHİR’İN GÖNÜLLÜLERİ KADINLARIN YANINDA

YENİŞEHİR’İN GÖNÜLLÜLERİ KADINLARIN YANINDA

Yenişehir Belediyesi bünyesinde kurulan Yenişehir Yaşam Gönüllülerinin girişimiyle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında Yenişehirli kadınlara ücretsiz meme kanseri taraması yapıldı.
Türkiye’de her 10 kadından birini etkileyen ve kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserine karşı Yenişehir Yaşam Gönüllüleri harekete geçti.
Yenişehir Belediyesi gönüllüleri sosyal güvencesi olmayan kadınlara ücretsiz meme kanseri taraması ve bilgilendirmesi yaptı. Meme kanserinin erken tanı konulması halinde tamamen tedavi edilebilen bir hastalık olması nedeniyle taramaların yapılması önem kazanıyor. Yenişehir’deki mahalle muhtarlarının tespit ettiği ve isimlerini bildirdiği kadınlar evlerinden alınarak hastaneye götürüldü. Yenişehir Belediyesi çatısı altında bir araya gelen gönüllülerin hayata geçirdiği proje ile 40 kadın meme kanseri taramasından geçti. Tarama sonrasında iki kadında tedavi gerektiren bulgulara rastlandı ve tedavilerine başlandı.
Tarama esnasında Yenişehir Yaşam Gönüllüleri Başkanı Yasemin Öztürk ve diğer gönüllüler kadınları yalnız bırakmadı. Yenişehir Yaşam Gönüllüleri, iki kadının tedavi sürecini takip edecek ve daima yanlarında olacak. Meme kanseri taraması yapılan kadınlar Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve projede emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
‘Gelecek kadınların elinde’ ifadelerini kullanan ve kadınların yanında olduklarını belirten Yenişehir Yaşam Gönüllüleri Başkanı Yasemin Öztürk, “Yenişehir Yaşam Gönüllüleri olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle Yenişehir bölgemizde meme kanseri taraması yaptık. Her kadınımız bizim için çok önemli ve gelecek kadınların elinde bunu biliyoruz. Onlara verdiğimiz önemi ve yanlarında olduğumuzu göstermek için bu çalışmayı yapıyoruz. Çalışmalarımızda daima yanımızda olan Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e ve bu çalışmada bizlere destek olan Yenişehir Akademi Hastanesi’ne teşekkür ediyoruz. 35 kişilik bir gönüllü arkadaş grubuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.
reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?