‘3×3 BASKETBOL TURNUVASI’NDA KAZANAN TAKIMLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

‘3×3 BASKETBOL TURNUVASI’NDA KAZANAN TAKIMLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 16 Mayıs’ta başlayan “3×3 Basketbol Turnuvası” tamamlandı. 4 gün süren ve her yaştan katılımcıların büyük coşkuyla ter döktüğü müsabakalarda birinci olan takımlara ödülleri verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Basketbol İl Temsilciliği’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 16 Mayıs’ta başlattığı  ‘3×3 Basketbol Turnuvası’ final yaptı. 86 takımın katıldığı ve toplam 300 müsabakanın yapıldığı turnuvada gençler başta olmak üzere her yaştan Mersinli coşku terleri attı.

Bayram coşkusu doyasıya yaşandı

Cumhuriyet Gösteri Merkezi’ndeki basketbol sahasında oynanan maçlarda takımlar 4 gün boyunca ter döktü. Her yaştan katılımcının yoğun ilgi gösterdiği turnuvada bütün sporcular, 19 Mayıs’ın coşkusunu doyasıya yaşadı.

6 kategoride toplam 18 takıma ödülleri verildi

Erkek basketbol takımları; U10-13, U14, U16, U18 ve Büyükler kategorilerinde mücadele verdi. Kadın basketbol takımları ise U16 kategorisinde karşılaştı. Turnuvada ayrıca yaş sınırının olmadığı büyükler kategorisi de oluşturularak bayram coşkusu her yaş grubunda yaşatıldı. 6 kategoride 86 takımın mücadele ettiği turnuvada, her kategoride ilk 3’e giren takımlara ödülleri dağıtıldı. Turnuva boyunca oynanan toplam 300 maçın ardından 18 takıma kupa ve oyunculara da madalyaları verildi.

Erkeklerde; 10-U13 İnanç Spor ve U14 kategorisinde İnanç Spor (A), U16 kategorisinde YABO (D),  U18 kategorisinde Vektör Team,  Büyükler kategorisinde Bizden Geçmiş takımları birinci oldu. Kadınlarda ise U16 kategorisinde birinciliği Mersin Büyükşehir Belediyesi (C) aldı.

“Mersin için bence çok güzel bir organizasyon oldu”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, turnuvanın detaylarını paylaşarak şunları söyledi:

“Turnuvamız 16 Mayıs Pazartesi günü başladı. O günden itibaren her gün akşam 16.00-22.00 saatleri arasında bu alanda müsabakalar şeklinde devam etti. Gençlerin coşkusu harikaydı. Biliyorsunuz, 15 Mayıs’ta çok büyük, güzel bir kortejle başladık. Dolu dolu bir hafta geçirdik. Mersin için bence çok güzel bir organizasyon oldu. Burada büyük, küçük herkes kenetlenmiş. Herkes kendini genç hissediyor. Sadece gençler değil de biz de özlemişiz aslında böyle bir coşkuyu. Her yaştan insanı bir yerde toplamak, güzel şeyler yapmak çok güzel. Çok mutluyuz gerçekten.”

“İyi bir etkinlik, eğleniyoruz”

Turnuvada, ‘Tarsus Golden Spor’ takımında mücadele eden 16 yaşındaki Samet Tacettin Cereci, “Yaş ortalamamız diğer takımlara göre çok düşük. Elimizden geleni yapıyoruz. İyi bir etkinlik, eğleniyoruz. Takımlar da çok sempatik, hakemler de ılımlı davranıyor. Çok iyi bir durum. Ben Tarsus’tan geliyorum sırf bu etkinlik için. 4 gündür geliyoruz. Uzaktan gelmemize rağmen değiyor” dedi.

“Çok güzel bir organizasyon oldu”

‘Bizden Geçmiş’ takımının oyuncularından Aziz Ali Karakurt, organizasyon vasıtasıyla arkadaşlarıyla güzel vakit geçirdiğini ifade ederek,  “Gayet keyifli. Çocuklar için de çok güzel bir organizasyon oldu. Pandemiden sonra eve kapandık biraz. Şimdi gençler çok daha fazla sosyalleşme imkanı buluyorlar. Keyifli basketbol oynuyorlar. Bu çok güzel bir gün bizim adımıza. 19 Mayıs, kutlamamız, anmamız, asla vazgeçmememiz gereken, neşeli olmamız, çocuklarımıza aktarmamız gereken bir gün. Onlar için de çok keyifli oluyor. Hem spor yapıyorlar, hem de bugünün önemini anlıyorlar. Bence her şey çok güzel gidiyor” diye konuştu.

“Turnuvaya katılmak büyük mutluluk”

‘Mersin Spor Kulübü’ sporcusu Şükran Şule Ak ise  “U16 oynuyorum. Eğlenceli bir turnuva oluyor. Finalin 19 Mayıs’ta olması çok güzel bir güne denk gelmiş. İyi ki Mustafa Kemal Atatürk. Çok gurur verici ve güzel bir duygu. Sadece benim için değil, bütün arkadaşlarım, abilerim, ablalarım, kardeşlerim için de güzel bir duygu bence” ifadelerini kullandı.

‘İnanç Spor Kulübü’ oyuncusu 11 yaşındaki Emir Korkmazcan da turnuvayı, “Ligimizde 1’nci olmuştuk. Turnuvaya katılmak büyük mutluluk. Bayramımız kutlu olsun” cümleleriyle değerlendirdi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?