Akdeniz Belediye Meclisinde provokasyon kavgaya neden oldu!

Akdeniz Belediye Meclisinde provokasyon kavgaya neden oldu!

Akdeniz Belediye Meclisinde MHP’li üye Tufan Nenni’nin CHP grubunu “Atatürk’ün askeriyiz dediniz Abdulllah Öcalan’ın hevali oldunuz” sözleriyle hedef alması, Nenni’nin meclis katip üyesini İstiklal Marşını okumamakla suçlaması meclisi gerdi. Meclis üyeleri birbirinin üzerine yürüdü, araya zabıta girdi.

Akdeniz Belediye Meclisinde gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek temenniler bölümüne geçildi.

Meclis toplantılarındaki agresif tavırlarıyla bilinen MHP’li Tufan Nenni bu bölümde söz alarak, dün Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın konuşmasının engellenmesini protesto ettiğini söyledi.

Akdeniz Belediye Meclisinde CHP’nin HDP’nin önergelerine destek vermesine tepki gösteren Nenni, “Sizin buradaki tek işiniz HDP’nin söylediklerine katılmak ve Vahap Seçer ile ilgili bir şey söylenirse onu savunmak. Atatürk’ün askeriyiz dediniz Abdullah Öcalan’ın hevalleri oldunuz” dedi.

Nenni’nin bu sözleri üzerine CHP sıraları hareketlendi. Meclis üyesi Mahmut Dönmez, Nenni’nin üzerine yürüyerek özür dilemesini istedi.

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın da bu sözlere müdahale etmemesi ve kavgayı gülerek izlemesi üzerine Nenni bu kez de HDP’li meclis katip üyesi Gülçin Demir’i hedef aldı. Nenni, “Sizin seçtiğiniz insanlar İstiklal Marşını okumuyor. Gözünüzün içine baka baka okumuyor” diye bağırdı.

Diğer meclis üyelerinin ve zabıtanın araya girmesiyle kavga büyümeden önlendi. İstiklal Marşını okumadığı gerekçesiyle hedef gösterilen Gülçin Demir’in söz hakkını kullanmasına da izin verilmeden oturum sona erdirildi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?