Alanya Sokağı artık çok daha renkli

Alanya Sokağı artık çok daha renkli

Alanya Sokağı yeni yüzüyle misafirlerini ağırlıyor

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından Alanya Sokağı ve çevresindeki 11 sokakta yapılan yenileme çalışmalarında sona doğru gelindi. Yeşillendirme çalışmalarının devam ettiği ve estetik kent mobilyalarının yerleştirildiği Alanya Sokağı yeni görünümüne kavuştu. Kuzey- güney yönünde trafiğe kapatılan sokak yeni yüzüyle misafirlerine ve sokak sanatçılarına ev sahipliği yapmaya başladı. “Müzik, Aşk ve Barış”  diyen Lucio isimli İtalyan sokak sanatçısı Alanya Sokağı’nda İzmir Marşı’nı ve farklı dillerde birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Lucio’nun performansı çevredeki vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Mersin’in en yoğun alışveriş ve sosyal yaşam alanlarından biri olan Güvenevler Mahallesi’ndeki Alanya Sokağı olarak bilinen 1902 numaralı sokak baştan aşağı yenileniyor. Yenişehir Belediyesinin anket çalışmaları ve bölge sakinlerine danışarak yürüttüğü proje kapsamında 12 sokaktaki enerji kabloları yer altına indirildi ve yağmur suyu hatları genişletilerek, içme suyu boruları yenilendi. Alt yapı çalışmalarının ardından tüm sokaklarda yol ve kaldırım yapımı tamamlandı. Yeni bir görünüme kavuşan Alanya Sokağı’na ise begonit taşlar döşendi ve sokak küzey-güney yönünde trafiğe kapandı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de sık sık bölgeyi ziyaret ederek, esnafların ve vatandaşların görüş ve önerilerini aldı.

Veysel Güleç “Kadıköy ve Üsküdar’daki güzel yapıdan bir farkı yok.”

Alanya Sokağı’nın İstanbul Kadıköy ve Üsküdar’daki yapılardan hiçbir farkının kalmadığını söyleyen Veysel Güleç Aydınlıkevler Mahallesi’nde otuyorum buranın eski halini biliyorum. Sokak çamur içindeydi, esnaflar dışarıyaaşırı şekilde taşmıştı. Ben doğma büyüme İstanbulluyum, şuanda İstanbul Kadıköy ve Üsküdar’daki güzel yapıdan bir farkı yok. Çok memnunuz, böyle bir şeyi düşündüğünden dolayı Sayın Abdullah Özyiğit’e çokteşekkür ederiz.” dedi.

Fisun Durgun “Özellikle gelip buradan alışveriş yapıyorum”

Eskiden sokakta arabalardan dolayı yürüyemediklerini ifade eden Fisun Durgun ise Alanya Sokağı’nın trafiğe kapanması çok güzel olmuş, rahatça alışverişimizi yapabiliyoruz ve gezebiliyoruz. Eskiden burasıkarmakarıştı, yolları kötüydü. Arabalardan yürümeye fırsatımız olmuyordu. Ama şuanda çok seviyorum,özellikle gelip buradan alışveriş yapıyorum. Yaşlı insanların, yorulanların dinlemesi için sokağa yerleştirilen banklar da çok güzel olmuş.” diye konuştu. Şevket Payza ise “Çok güzel olmuş, rahat rahat gezip yürüyebiliyoruz. Eskiden berbattı, arabalardan geçilmiyordu ve yollar bozuktu. Ama şuanda çok güzel. Görünüşü de çok güzel veinsanların oturabileceği banklar da var. Yeşillendirmelerde yapıldı. Belediyemize teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

Sokakta esnaflık yapan Osman Taner, Burada 6 yıllık esnafım. Sokağımız daha öncekinden çok güzel oldu. Zaten trafiğe kapanması on numara oldu. Arabalar buraya park ediyordu. Dükkânlarımızın önünü kapatıyordu ama şuan da burası çok güzel oldu.” dedi.

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?