Başkan Sabri Tekli ‘den  19 Mayıs Kutlaması

Başkan Sabri Tekli ‘den 19 Mayıs Kutlaması

Tarsus Organize Sanayi Başkanı SABRİ TEKLİ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Başkan Tekli: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı bağımsızlık mücadelesinin 104. yılında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, sevgi, rahmet, minnet ve özlemle anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum.

19 Mayıs 1919; Türk Milleti’nin uyandığı, emperyalizme başkaldırdığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyerek ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gündür. Mustafa Kemal, emperyalizme ve iş birlikçilerine karşı başlattığı bu onurlu mücadele için Karadeniz’in hırçın dalgalarına karşı Samsun’a doğru yola çıktığında, yüreğinde vatan sevgisi, içinde umut vardı.

Mustafa Kemal Samsun’a doğru giderken dört bir yanı işgal altında olan Anadolu insanı ise genciyle yaşlısıyla işgale direniyordu. Mustafa Kemal, umutsuz düşünceleri Samsun’da yükselen güneşin ışığında boğdu, özgürlük ve bağımsızlığından canı pahasına vazgeçmeyen Yüce Türk Milleti’nden aldığı destek ve güçle Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu.

Sevgili gençler; Atatürk ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesiyle kurduğu Cumhuriyetimizi ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek sizlere emanet etti. Şimdi Türk Gençliğini her zamankinden çok daha büyük ve önemli bir vazife bekliyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını siz gençlerimizle inşa edeceğiz. Aydınlık yarınlara sizlerle birlikte yürüyeceğiz. Bu yolda sizlere olan inancımız da güvenimiz de tam. Sizler de gücünüze inanın’‘.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?