BAŞKAN SEÇER: “GELECEK ÖĞRETMENLERİMİZİN ELİNDE”

BAŞKAN SEÇER: “GELECEK ÖĞRETMENLERİMİZİN ELİNDE”

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilk olarak Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği kutlama programına katılan Başkan Seçer, ardından Zübeyde Hanım İlkokulu’ndaöğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi.Öğretmenlerin gelecek nesillerin oluşmasına çok önemli katkılar yaptığını vurgulayan Başkan Seçer, “Bizler bugün hangi makamda olursak olalım öğretmenlerin şekillendirdiğiinsanlarız”dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla iki ayrı programa katılarak öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. İlk olarak Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı”na katılan Başkan Seçer, daha sonra Toroslar ilçesi Sağlık Mahallesi’nde yer alan Zübeyde Hanım İlkokulu’nu ziyaret etti. Başkan Seçer, öğretmenlerin en kutsal ve değerli görevi yerine getirdiklerini vurgulayarak, “Atatürk’ün söylediği gibi; öğretmenler gelecek nesilleri yetiştiriyorlar. Gelecek, öğretmenlerimizin elinde” dedi.

Seçer: “Hangi makamda olursak olalım öğretmenlerin şekillendirdiği insanlarız

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler GünüKutlama Programına Başkan Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Vekili Deniz Kıdemli Albay Bünyamin Dayıoğlu, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, kent protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Mersin Valisi Ali İhsan Su, programdaki konuşmasında, “Öğretmenlik mesleğinin ham maddesi insan. Onu iyi eğitirsek topluma kazandıracağız. Dünyanın en önemli işini, en önemli mesleğini sizler icra ediyorsunuz” dedi.

Başkan Seçer, öğretmenlerin en kutsal ve değerli görevi yerine getirdiklerini vurgulayarak, “Atatürk’ün söylediği gibi; öğretmenler gelecek nesilleri yetiştiriyorlar. Gelecek, öğretmenlerimizin elinde. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bir heykeltıraş gibi şekil veren öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimize dair geçmişten bugüne, bugünden geleceğe ne kadar övgü dolu sözler söylersek herhalde kifayet etmez. Bizler bugün hangi makamda olursak olalım mutlaka öğretmenin, öğretmenlerin şekillendirdiğiinsanlarız” diye konuştu.

Günümüzde öğretmenlerimizin elbette ki sorunları çok”

Başkan Seçer, günümüzde öğretmenlerin birçok sorunubulunduğuna dikkat çekerek, “Elbette ki eğitimde sorunlar çok. Elbette ki bunları aşmamız gerekiyor. Bunlara gerçekçi yaklaşımlarla neşter atmamız gerekiyor. Ben de bu gerçekler ışığında, kentimde belediyemizin bütçesi çerçevesinde eğitim sistemine ayırabileceğimiz en azami bütçeyi, en azami imkânı ayırarak eğitim sistemimizekatkı vermeye gayret eden bir Belediye Başkanıyım. Bu bilgiler ışında bugünün her birimiz için yarınlarımızın oluşmasına katkı sunacak bazı farkındalıklar yaratmasını diliyorum” dedi.  Başkan Seçer, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete göç etmiş bütün öğretmenlerin önünde saygıyla eğildiğini söyledi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise“Öğretmenlerimizin yaptığı iş sadece ders anlatmak değil.Türkiye’mizin geleceğini yetiştirmek ve çocuklarımıza adeta bir heykeltıraş gibi şekil veren, onları sanatçı titizliği ile geleceğimizin mimarları olarak yetiştiren öğretmenlerimizdir. İşte bu sebepten dolayı bizim için bir gün değil her gün Öğretmenler Günü” dedi.  Protokol konuşmalarının ardındanemekliye ayrılan öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ Vali Su ve İl Milli Eğitim Müdürü Koca tarafından takdim edildi. Ayrıca Vali Su, Başkan Seçer ve İl Milli Eğitim Müdürü Koca, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Öğretmenler Turnuvası’nda dereceye giren takımlara da kupalarını takdim etti.

Başkan Seçeri Zübeyde Hanım İlkokulu’nda miniklercoşkuyla karşıla

Başkan Seçer, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından Çocuk Oyun Parkı kazandırılan Zübeyde Hanım İlkokulu’nu ziyaret etti. Miniklerin coşku dolu sevgisiyle karşılanan Başkan Seçer, önce oyun parkını çocuklarla gezdi, ardından öğretmenlerle sohbet ederek, çiçek verdi. Okulda Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca mamul ve limonata dağıtımı da yapıldı. Programa, Zübeyde Hanım İlkokulu Müdürü Bülent Savaş Çetin, Sağlık Mahalle Muhtarı Ayşe Şen, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları da katıldı.

“Bütün çocuklar güzeldir. Çünkü onların kalpleri sevgi doludur”

Okulda miniklerle bir araya gelen Başkan Seçer, çocuklara “Başöğretmenimiz kim?” diye sordu. Çocuklardan “Atatürk”yanıtını alan Seçer, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk. Bu okulun ismi de Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu;Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin ismini almış bir okul. Hepinizi çok seviyoruz. Bütün çocuklar güzeldir. Çünkü onların kalpleri sevgi doludur. Kötülük bilmezler. Bugün önemli bir gün; Öğretmenler Günü” dedi.

“Öğretmenlerimizi seviyor muyuz?” sorusu üzerine çocuklardan güçlü bir “Evet” yanıtı da alan Seçer, “Çok iddialı bir evet. Çok şiddetli bir evet. Demek ki sevgili öğretmenlerim; öğrencilerimiz gerçekten sizleri çok seviyorlar. Sizler de onlara en az anne ve babaları kadar emek ediyorsunuz. Onları kendi evlatlarınızdan, çocuklarınızdan ayrı görmüyorsunuz. Onların şekillenmesine; dolayısıyla ülkemizin gelecek nesillerinin oluşmasına da çok önemli katkılar yapıyorsunuz. Sizlere müteşekkiriz. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun. Benim de öğretmenim vardı, öğretmenlerim vardı. Sizler de büyüdüğünüz zaman, birer meslek sahibi olduğunuz zaman, göreve geldiğiniz zaman unutmayınız ki sizleri o görevlere, o mesleklere hazırlayanlar öğretmenleriniz. Onları sakın unutmayın. Onlara her zaman vefalı olun. Sevginizi, saygınızı eksik etmeyin” diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?