Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Zayed Al Nahyan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında kritik görüşme! Önemli yatırım anlaşmaları imzalandı

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Zayed Al Nahyan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında kritik görüşme! Önemli yatırım anlaşmaları imzalandı

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ı Ankara’da resmi tören ile karşıladı. Yapılan görüşmelerde Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında doğrudan yatırımlar kapsayan anlaşmalar imzalandı.

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek üzere Ankara’ya geldi. Heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek olan iki liderin buluşmasında en önemli gündem maddesi ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi oldu. İki liderin son derece kritik olan görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

ATILAN İMZALAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında işbirliği mutabakat anlaşması imzalandı.

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında ayrıca, Türkiye’de 3 GW’a kadar olan mevcut ve yeni yenilenebilir projelere yatırımlar da dahil olmak üzere enerji, petrokimya, teknoloji, ulaşım, altyapı, sağlık, finansal hizmetler, gıda ve tarım alanlarında yatırım anlaşmaları imzalandı.

ERDOĞAN “CİDDİ YATIRIMLARA GİRİŞECEK” DEMİŞTİ

Erdoğan, ağustosta önce BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayed El Nahyan’la yüz yüze daha sonra da Veliaht Prens Nahyan’la telefonla görüşmeler yapmıştı. Erdoğan, görüşme sonrası “Çok ciddi Yatırım hedefleri var. Birleşik Arap Emirlikleri ülkemizde ciddi yatırımlara girişecek” demişti.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanısıra, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?