BÜYÜKŞEHİR’İN KONSERLERİ BÜYÜKTEN KÜÇÜĞE İLGİ GÖRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KONSERLERİ BÜYÜKTEN KÜÇÜĞE İLGİ GÖRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her hafta Cuma ve Cumartesi günleri düzenli olarak gerçekleştirdiği konserler, bu hafta pazar günü de yapıldı. Kentin birçoknoktasında her yaştan Mersinli’yi her türden müziklebuluşturan Büyükşehir, “Yaz Dostum” dedi, sandalyesini kapan yurttaşlar yine müzik keyfinin tadını çıkardı. Performanslarını sergileyen halk dansları ve modern dans ekibinin gösterileri ise göz doldurdu. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın, yeni normalleşme sürecinde her Cuma ve Cumartesi akşamları Mersinliler’i bir araya getirdiği sosyal mesafeli konserleri bu hafta pazar gününü de kapsadı. Kentin birçok noktasında her yaştan Mersinli’yi sanatla buluşturan Büyükşehir’in bu hafta sonu “Yaz Dostum” sloganıyla düzenlediği konserlerinde, sandalyesini kapan yurttaşlar yine müzik keyfinin tadını çıkardı. Büyükşehir bünyesinde performanslarını sergileyen halk dansları ile modern dans ekibinin gösterileri ise beğeni topladı.

Konserlerin ezgileri kente dalga dalga yayılıyor

Kültür Park Amfi’de her hafta düzenlenen konser etkinlikleriyle Mersinliler salgın sürecinin olumsuz etkilerini üstlerinden atıyor. Yeşilin ve mavinin bir arada olduğu ve yeni düzenlemeleriyle cıvıl cıvıl bir görünüme kavuşan sahillerde konser keyfini yaşayan Mersinli sayısı her hafta artıyor. Kimi çimlerde müzik keyfine doyuyor kimi de yürüyüş yaparken ezgilere kulak veriyor.

Konserler 5 ilçede aynı anda başladı

Büyükşehir’in konserlerinin ilk noktası Mezitli İlçesi Galatasaray Meydanı oldu. Mersinliler TamayÖzaltunkonseriyle sahilin tadını çıkardı. Yenişehir İlçesi Bizden Kafe yanındaysa Dilara Yanar sahne aldı. Şarkılara eşlik eden müzikseverler sosyal mesafeyi koruyarak D&S Dans Akademi ve Sanat Merkezi’nin dans gösterisine katıldı. Grup BlueBurst&Gülden ile Göçmen Sahil Kavşağı Akustik Park’ta yurttaşlar, akustik müziğe doydu.

“Sanat; dostluğun, sevginin, hoşgörünün, barışın ve kardeşliğin kapısıdır

Gün batımında başlayan konserler, Haluk Şaş&KlikyaBandgrubunun performansı ile Tarsus Kültür Park’ta devam etti. Aynı alanda Özgür Kayhan’ın dans performansı ise beğeni topladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, konserde yaptığı selamlama konuşmasında, performanslarından dolayı Haluk Şaş’a ve Özgür Kayhan’a teşekkür ederek, “Sanat; dostluğun, sevginin, hoşgörünün, barışın ve kardeşliğin kapısıdır. Mersinimiz de, Tarsusumuz da böyle bir kapıda bizleri buluşturduğu için, bu olanakları sağladığı için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkürlerimizi iletiyoruz”dedi. 

Aynı dakikalarda Grup Yazı Tura Konseri’nden yükselen Türkçe pop-rock şarkılarıyla Silifke İlçesi’nin Taşucu Mahallesi yankılandı. Eş zamanlı konserlerin bir diğer noktası da Erdemli’nin Tömük Mahallesi oldu. Flamingo 4 sahil sitesi önünde sahne alan Grup Kozmos ileyazlıkçılar yaz akşamınıntadını çıkardı. Erdemli İlçesi’nin Sarıkaya Mahallesi’nde iseBüyükşehir’in Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçıları sahnede yerini aldı. Müzik aralarında performanslarını sergileyen halk oyunları ekibi izleyenlerden büyük beğeni topladı.

“Mersin’in sahilini ilk kez böyle görüyoruz

Yeni belediye döneminden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tuğcu Arif Pehlivan, Adanalıyım, iki senedir Mersin’de yaşıyorum. Mersin, gittikçe büyüyen bir şehir.Özellikle Koronavirüs döneminde insanlar evlere hapsoldu. Şu an tam ihtiyacımız olan şey açık hava. Mersin’in sahilini ilk kez böyle görüyoruz. Gayet kullanışlı oldu, bu tarz aktivitelerle de çok güzel zaman geçiriyoruz. Bu imkanlarıoluşturan herkese teşekkür ediyoruzdedi.

“Herkesin gelmesini tavsiye ediyorum”

Düzenlenen konserlere ilk defa geldiğini ve ortamın çok hoşuna gittiğini söyleyen Nagihan Güven, “Her Cuma ve Cumartesi etkinlik varmış. Çok hoşuma gitti. Özellikle gençler gelmiş, stres atıyorlar. Sevgili Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum. Ben memnun kaldım, herkesin gelmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Mersin’de kuaför olarak çalışan Umut Çadal, pandemininardından sahildeki ortamı efsane olarak tanımlıyor. Çadal, “Bize bu fırsatı verdiği için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Buradaki arkadaş ortamımız da konserlerimiz de çok iyi. Muhteşem performanslar sergiliyorlar” ifadelerine yer verdi.

“Biz bu şehirde kültür-sanat konuşulsun istiyoruz”

Göçmen Sahil Kavşağı Akustik Park’ta yerini alan KlikyaBand Akustik Grubu’nun performansı Pazar akşamının bir diğer etkinliği oldu. Yerli, yabancı 90’lardan günümüze sevilen şarkılarla Mersinliler sahilde yine keyifli bir akşam geçirdi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Akustik Park’ta olduğu gibi Kültür Park’ın içerisinde gerçekleşen konserlerin devamının geleceğini ve halkın sanatla bütünleşeceğini belirterek, “Bu muhteşem sahilimizde ve harika Kültür Parkımız içerisindeki önemli noktalarda biz bu sanat etkinliklerini yaparak halkımıza hem müzik ziyafeti çektirmek, hem de şehrimizde bulunan müzisyen arkadaşlarımıza bu zor süreçte destek olmak istedik. Katılım çok iyi, halkın teveccühü çok güzel. Bu etkileşimden çok büyük keyif alıyoruz. Biz bu şehirde kültür-sanat konuşulsun istiyoruz. Çalışmalarımız devam edecek, halkımızla bütünleşeceğiz” ifadelerine yer verdi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?