KKTC HEYETİ, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI DOLAYISIYLA BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ

KKTC HEYETİ, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI DOLAYISIYLA BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ

SEÇER: “O GÜN DOĞAN ÇOCUK, BUGÜN 46 YAŞINDA”

SEÇER: “AYNI MÜCADELE SÜREÇLERİNİ GEÇİRMİŞ İKİ TOPLUMUZ, SOYDAŞIZ, KARDEŞİZ, KADERDAŞIZ”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve beraberindeki heyet,  KKTC’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret etti. Başkan Seçer, KKTC’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlayarak, “O gün doğan çocuk, bugün 46 yaşında. 46 yaşındaki o günkü çocuk, bugünkü yetişkinler, kendilerinden sonra gelen jenerasyonlara bu duyguyu, düşünceyi, o zaman yaşanan acıları, verilen mücadeleyi aktarmalı ki, gelecek günlerde Kıbrıs Türk Halkı yine bağımsız olsun, yine özgür olsun, yine güçlü olsun” dedi.

Seçer, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC’nin aynı mücadele süreçlerini geçirmiş iki toplum olduğundan bahsederek, “Bir anlayışız, soydaşız, kardeşiz, kaderdaşız. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da böyle devam edecek. Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bir kardeş topluluk olarak kabul ediyoruz” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve beraberindeki heyet,  KKTC’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret etti. Seçer, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin aynı mücadele süreçlerini geçirmiş iki toplum olduğundan bahsederek, “Bir anlayışız, soydaşız, kardeşiz, kaderdaşız. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da böyle devam edecek. Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bir kardeş topluluk olarak kabul ediyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 20 Temmuz gününün Kıbrıs Türk halkı için önemli bir gün olduğundan söz ederek, “20 Temmuz, Türk toplumunun 46 yıl önce özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuştuğu gün. Adada önemli insan hakları ihlallerinin, baskının, zulmün tavan yaptığı dönemlerde, Anavatan’ın desteği ile orada bugünkü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir anlamda temeli oluştu ve bazı önemli siyasal gelişmelerle beraber bugünlere ulaşıldı. Toplumların bu günleri önemlidir. Bağımsızlık günleri, ulusal kurtuluş günleri. Bunlar tarihe yazılan ve kuşaklar boyu devam ettirilmesi gereken günler. O gün doğan çocuk, bugün 46 yaşında. 46 yaşındaki o günkü çocuk, bugünkü yetişkin, kendilerinden sonra gelen jenerasyonlara bu duyguyu, düşünceyi, o zaman yaşanan acıları, verilen mücadeleyi aktarmalı ki, gelecek günlerde Kıbrıs Türk Halkı yine bağımsız olsun, yine özgür olsun, yine güçlü olsun. Bu bilinçte çocuklarınızı yetiştirmeniz gerekiyor”dedi.

“Aynı mücadele süreçlerini geçirmiş iki toplumuz”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan da bahseden Başkan Seçer, bundan 100 yıl önce ulusal kurtuluş mücadelesi sonucunda bağımsız, laik, demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu ifade ederek, “Bugün bizim kurduğumuz Cumhuriyet, bir başka gücün yardımıyla, masa başında kurulan bir Cumhuriyet değil. Tıpkı sizlerde olduğu gibi mücadele edilerek, can verilerek, kan verilerek, alın teri dökülerek, bazı bedeller ödenerek kurulmuş çok değerli, çok saygın bir Cumhuriyet. Biz de tabi ki Türk toplumu olarak bu anlayışı, bu ruhu, bu iradeyi yaşatmakla mükellefiz. Aynı doğrultuda düşünüyoruz. Belki de aynı mücadele süreçlerini geçirmiş iki toplumuz. Bir anlayışız, soydaşız, kardeşiz, kaderdaşız. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da böyle devam edecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bir kardeş topluluk olarak kabul ediyoruz. Her zaman yardımımızla, onları esirgememizle, korumamızla güçlenecek, varlığını sürdürecek bir toplum olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Mersin’in Kıbrıs’a coğrafya anlamında çok yakın bir bölge olduğundan da bahseden Seçer, “Ben de o bölgenin, o ilin Belediye Başkanıyım. Siz de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin buradaki temsilcisi olarak, her zaman bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilişkilerimizin bu seviyede devam etmesinden yana olduğumu belirtmek isterim. Gününüzü kutluyorum. Umut ediyorum daha nice bugünleri mutlu, huzurlu, güçlü bir Kuzey Kıbrıs Türk toplumu olarak yaşarsınız. Biz de bunlara destek oluruz” diye konuştu.

KKTC Mersin Başkonsolosu Mendeli: “20 Temmuz sabahı doğan güneşle birlikte Kıbrıs Türk Halkı özgürlüğüne kavuştu”

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli de, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Başkan Seçer’i ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek,  “Gönül isterdi ki bu yıl da, geçmiş yıllarda olduğu gibi Barış Harekatı’nın başlangıç noktası olan Mersin’de daha coşkulu bir törenle kutlayalım ama maalesef pandemi ile mücadelemiz hala daha devam etmektedir” dedi.

Bugünün kendileri için ne kadar önemli olduğunu da aktaran Mendeli , “O gün doğan çocuklar bugün artık 46 yaşına geldiler. Doğmamış olanlara bugünün anlamını, ne olduğunu, iyice anlatmak gerekiyor. Daha büyük olanlara da anımsatmakta fayda var. Çünkü Kıbrıs Türk Halkı bugünlere kolay gelmedi. Baktığımız zaman yıllarca korku, şiddet, izolasyon, ulaşım sıkıntısı her türlü insanlık dışı ambargo ile karşı karşıya kalmıştı ve biz dört gözle bekliyorduk. Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin haklarını kullanarak bizi kurtarmaya gelsin. 20 Temmuz sabahı doğan güneşle birlikte Kıbrıs Türk Halkı, özgürlüğüne kavuştu. Bizler Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte kurmuş olduğumuz devletimizin çatısı altında bugüne kadar huzur ve güven içerisinde yaşamımızı sürdürmekteyiz. Bundan sonra da olacak bir çözüm ancak ve ancak Kıbrıs Türk Halkı’nın siyasi birliğinin güvence altına alındığı, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin etkin ve fiili garantisinin olduğu bir anlaşma ile gerçekleşebilir” dedi.

Ziyaret sonunda, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli tarafından Başkan Seçer’e plaket takdim edildi. Başkan Seçer de Mendeli’ye, Büyükşehir Belediyesi’nin atölyelerinde engelli bireyler tarafından yapılan ve caretta caretta figürünün yer aldığı tabloyu hediye etti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?