GELECEĞİN BÜYÜKLERİNE DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI

GELECEĞİN BÜYÜKLERİNE DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI

 

MESKİ, 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nda anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine su tasarrufunun yanı sıra, ağız ve diş sağlığı hakkında da kapsamlı eğitimler verdi. Suyun hayatımızdaki yeri ve önemi, çevre duyarlılığı, su tasarrufu gibi konuların anlatıldığı eğitimde; doğru diş fırçalama, ağız sağlığının önemi ve hijyen üzerinde de duruldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, su tasarrufu ile ağız ve diş sağlığı eğitimleri verdi.

MESKİ Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda devam ettiği su tasarrufu eğitimlerinin yanı sıra, ağız ve diş sağlığı hakkında da öğrencileri bilgilendirdi. Eğitimlerde öğrencilere suyun önemi ve su tasarrufu konusunda kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumla birlikte ağız ve diş sağlığı, doğru diş fırçalama konularının önemi öğrencilere anlatıldı.

Öğrencilere izletilen eğlenceli ve yararlı animasyon videosu ile hemen ardından yapılan soru-cevap bölümünde ise bilgilerin pekiştirilmesi sağlandı. Eğitimin ardından diş fırçası hediye edilen öğrenciler, keyifli dakikalar yaşadı.

Korkmaz: “Sosyal faaliyetlerimizi de hız kesmeden sürdürüyoruz”

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, eğitimlerle ilgili olarak; “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde 13 ilçede gerçekleştirdiğimiz içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu yatırımlarına ara vermeden devam ediyoruz. Kentimizin altyapı ihtiyaçlarına kalıcı çözümler sunmanın yanı sıra, sosyal faaliyetlerimizi de hız kesmeden sürdürüyoruz. Bu kapsamda öğrencilere verdiğimiz su tasarrufu eğitimleri sayesinde, daha duyarlı ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla öğrencilere, tasarrufun yanında hijyen ve ağız sağlığı konusunda bilgiler vererek, geleceğin büyüklerini bilinçlendirmeye katkı sunuyoruz” diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?