“GÖREVDE OLDUĞUM SÜRECE ONLARIN KARIN AĞRILARI DEVAM EDECEK”

“GÖREVDE OLDUĞUM SÜRECE ONLARIN KARIN AĞRILARI DEVAM EDECEK”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye meclisinde her meclis üyesinin söz alabildiği, görüş ve eleştirilerini halkla paylaşabildiği bir sistem kurduklarını ancak bazılarının bundan rahatsız olduğunu belirterek “İmar tartışmalarını dört duvar arasında mı yapalım? Gelin halkın huzurunda yapalım. Niye rahatsız oluyorsunuz? Benim karnım ağrımıyor. Çünkü çiğ yemedim. Ama karnı ağrıyanlar rahatsız oluyor. Ben görevde olduğum sürece onların karın ağrıları devam edecek” dedi. Liyakatli insanların siyasi saiklerle kamu hizmetlerinden dışlanmasının ülkeyi çürüttüğüne de değinen Seçer, “Bunu benim partim de yaparsa yanlış, ben de yaparsam yanlış” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Akdeniz ilçesi Silifke Caddesi üzerinde belediye olanaklarıyla inşa edilen modern binaya taşındı.

MESKİ’nin yeni binasının hizmete alınması dolayısıyla bir açılış töreni düzenlendi. Törene CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve belediye meclisi üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde yeni bina hakkında bilgi veren Başkan Vahap Seçer, tarihi kent merkezi olarak anılan bölgeyi canlandırmak için MESKİ’yi Silifke Caddesine taşıdıklarını söyledi.

Seçer, Silifke Caddesine ulaşımın şehrin her noktasından kolay olduğuna, metro projesindeki istasyonlardan birinin de Silifke Caddesine yakın olmasına dikkat çekti ve vatandaşların rahat ulaşımı için bu lokasyonu seçtiklerini söyledi.

Yeni binada dijital abonelik sistemine geçtiklerini de ifade eden Seçer, daha önce 11 kalem evrak vermek zorunda olan vatandaşların bundan sonra TC kimlik numarası ve dijital imza ile abone olabileceğini söyledi.

Evrak döneminde 25 dakikada yapılan abonelik işlemlerinin dijital dönemde 5 dakikada yapılacağını ifade eden Seçer, bu yenilik sayesinde 5 ton kâğıt tasarrufu yaparak çevrenin korunmasına katkı vereceklerini söyledi.

Dijital imza uygulamasına geçen ilk sular idaresinin MESKİ olacağına işaret eden Seçer, “Akılla, bilimle, mantıkla çalışırsanız, bunun için de liyakatli kadrolara ihtiyaç var. Zaten Türkiye’nin başına ne geliyorsa bundan geliyor. Liyakatli insanlar bir köşede oturuyor, dayısı olanlar genel müdür, müdür, bakan, şube müdürü ya da yetkili bir merciye gelirse ülkenin geldiği noktayı anlatmaya gerek yok. Emeğe saygı lazım. Kol gücüyle, beden gücüyle, beyin gücüyle çalışıyor. Yıllarını vermiş. IQ’su farklı, kafası farklı çalışıyor. En güzel okullarda okumuş, bir kamu kurumunda çalışacak, vatanına hizmet edecek, vatan millet aşkıyla da yanıyor. Efendim siyasi görüşü bizden değil, bunu yok edelim. Hiçbir katkısı olmayacak, liyakati olmayan insanları buraya getirelim. Bunu benim partim de yaparsa yanlış, ben de yaparsam yanlış. Liyakatli insanlar olmazsa iyi belediye başkanı olunmuyor, iyi cumhurbaşkanı olunmuyor, iyi bakan olunmuyor. Liyakatli insanlarla yürüyeceğiz. Türkiye çürüyorsa, bu ülkede hukuksuzluk var diyorsak, adaletsizlik var diyorsak, en büyük etkenlerinden biri de liyakati unutmuş olmamız. Bunu tekrar inşa etmek zorundayız” dedi.

Bir siyasetçi ve belediye başkanı olarak ülkedeki yanlışların dile getirilmesi gerektiğine inandığını söyleyen Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her siyasi partiden vatandaşlarım burada. Lütfen alınganlık yapmasınlar. Biz siyasiler önce yanlışlıkları konuşacağız. Biz siyasi figürüz, herkesin belediye başkanıyız. Biz onurlu, şerefli bir partinin, onurlu, şerefli bir önderin kurduğu bir partinin belediye başkanıyız. Siyasi yönümüzü vatandaşın gözüne sokmayız. Herkesin belediye başkanı oluruz. Kol kanat gereriz.  Ama Türkiye’deki, Mersin’deki yanlışlıkların dile getirilmesini isteriz. Bizim yaptığımız yanlışlıkların da dile getirilmesini isteriz.  Mersin Büyükşehir Belediye meclisinde yerinden söz alıp insanlar konuşamazdı. Böyle bir anlayışla o meclis yönetilmiyordu, belediye yönetilmiyordu. Biz bunu meclise getirdik. Dedik ki insanlar konuşsun. Ben bundan alınganlık yapmam. Çok insan rahatsız oldu. Niye rahatsız oluyorsunuz? Biz halka söz vererek gelmedik mi buraya. Size hizmet edeceğiz, şeffaf olacağız, yalan söylemeyeceğiz, size hesap vereceğiz demedik mi? İmar tartışmalarını dört duvar arasında mı yapalım? Para alışverişlerini dört duvar arasında mı yapalım? Gelin halkın huzurunda yapalım. Niye rahatsız oluyorsunuz? Benim karnım ağrımıyor. Çünkü çiğ yemedim. Ama karnı ağrıyanlar rahatsız oluyor. Ben görevde olduğum sürece onların karın ağrıları devam edecek. Bunu da bilmenizi istiyorum.”

Açılış konuşmasının ardından Vahap Seçer ve beraberindekiler açılış kurdelesini gezdi ve binayı incelemek üzere içeri girdi.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Milletvekili Alpay Antmen, CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye meclisi üyeleri, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaşın inceleme gezisi için binada olduğu sırada, binanın çatı katından siyah dumanlar yükselmeye başladı. Yangın ihbarı üzerine binadakiler dışarı çıkarken itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

İtfaiye ekiplerinin ilk incelemesinde, sabotaj bulgularına rastlandığı, yangının kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce, açılış töreninden hemen sonra çıkarıldığından şüphelenildiği öğrenildi. İtfaiyenin yangınla ilgili incelemesi sürüyor.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?