MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KAYIT İÇİN KENTE GELEN ÜNİVERSİTELİLERİ OTOGARDA KARŞILIYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KAYIT İÇİN KENTE GELEN ÜNİVERSİTELİLERİ OTOGARDA KARŞILIYOR

MERSİN’E KAYDA GELEN ÖĞRENCİLERİN REHBERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BÜYÜKŞEHİR’LE “MERSİN’DE ÜNİVERSİTELİ OLMAK ÇOK GÜZEL”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite kaydı için Mersin’e gelen gençleri Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde karşılıyor. Gelen yolcu bölümündeki stantta öğrencilere hem rehberlik yapılıyor hem ikramlar sunuluyor hem de Mersin Büyükşehir’in öğrencilere yönelik hizmetleri anlatılıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin yardımıyla öğrenciler gidecekleri okulu, yurdu ya da adresi rahatlıkla bulabiliyor, saatlerce adres aramak, adres sormak derdinden kurtuluyor. 

Yükseköğretim kurumlarına yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla Mersin’deki 4 üniversiteden birini kazanan öğrenciler, kayıt için Mersin’e gelmeye başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne açtığı stantta öğrencileri ve ailelerini karşılıyor. Gelen yolcu alanındaki sıcak karşılamada gençlere çeşitli ikramlar sunuluyor, rehberlik yapılıyor ve Mersin Büyükşehir’in öğrencilere yönelik hizmetleri anlatılıyor.

Mersin’e gelen öğrencilere rehberlik yapılıyor

Sabah 05.30’da açılan stantta Mersin Büyükşehir’in kurs merkezi öğretmenleri saat 18.00’e kadar öğrencileri karşılıyor. Burada meyve suyu ve su ikramının yanı sıra gençlere bilgilendirici broşürler veriliyor. Görevli personel gelen öğrencilere önce kısaca Mersin’den bahsediyor, ardından Büyükşehir’in öğrencilere yönelik hizmetlerini anlatıyor. Öğrencilere Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden gidecekleri noktalara yönelik rehberlik de yapılıyor.

Öğrencilere Büyükşehir’in hizmetleri anlatılıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Belediye’ye ait toplu taşıma araçlarında öğrencilere indirim yaparak, 2024’e kadar 1 TL’ye ulaşım sağlayabileceklerini söylemişti. Öğrenci kenti Mersin’e iki Çamaşır Kafe açan Başkan Seçer, öğrencilerin önemli bir ihtiyacına da çare olmuştu. Mersin ve Tarsus üniversiteleri yakınındaki Çamaşır Kafe’de öğrenciler hem çamaşırlarını ücretsiz yıkayabiliyor hem de mekanın sosyal olanaklarından yararlanabiliyor. Ayrıca söz konusu iki devlet üniversitesinin önüne yerleştirilen çorba büfelerinde öğrencilere kış aylarında ücretsiz çorba ve ekmek ikram ediliyor. MEŞOT’ta öğrencileri karşılayan personel, 1 Ekmek 1 Çorba’dan Çamaşır Kafe’ye kadar öğrencilere yönelik hizmetler konusunda gençleri bilgilendiriyor.

“Dedik ki, geldiklerinde aile şefkatiyle sıcak bir karşılama görsünler”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Tuğrul Kürekçi, gençlere Mersin’e attıkları ilk adımdan itibaren yardımcı olmak istediklerini belirterek, “Pandemi süreci çok zor bir süreç. İnsanlar gergin bir şekilde seyahat ediyor, virüse yakalanma riski var. Öğrencilerde bu gerginlik var, akıllarında şüpheler var. Biz dedik ki en azından çocuklar geldiğinde aile şefkatiyle sıcak bir karşılama görsünler. Birkaç küçük ikramımız olsun, sağdan soldan adres sormadan, üniversiteye nasıl gideriz diye düşünmeden biz onları ücretsiz olarak üniversiteye bırakalım. Biraz yüzleri gülsün, biraz gerginlikleri azalsın istedik” dedi.

“Böyle sıcak bir karşılama beklemiyordum”

Mustafa Akın Halıcıoğlu adlı öğrenci ise bu sene Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi’ni kazandığını ve beklemediği bir karşılamayla karşılaştığını vurgulayarak, “İnternetten araştırmıştım, Sayın Vahap Seçer’in yaptığı yenilikler hakkında çok şey okudum. Ama böyle sıcak bir karşılama beklemiyordum. Benim için çok şaşırtıcı oldu, çok da güzel oldu. Zaten sıcak bir şehre geldik, sıcak bir karşılama da Büyükşehir’e yakışırdı. Çok güzel oldu, çok hoşuma gitti. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e de çok teşekkür ederiz, öğrencilere bu kadar ilgili ve alakalı olduğu için. Zaten çamaşırından yurduna kadar her şey düşünülmüş, daha ne isteyebilir ki öğrenciler?” diye konuştu.

“Bu hizmetler şu anda beni heyecanlandırdı”

Muhammet Çırak adlı öğrenci ise Çorum’dan geldiğini ve heyecanlı olduğunu söyleyerek,  “Çok güzel bir çalışma başlatmışlar, çok teşekkür ediyorum Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne. Beklemediğim bir karşılamaydı. Çünkü neyle karşılaşacağımı, otobüse bineceğim yeri bile bilmiyordum aslında. Bu hizmetler şu anda beni heyecanlandırdı” ifadelerine yer verdi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?