MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET

MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET

BAŞKAN SEÇER, ZABITA TEŞKİLATI’NIN 194. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE ZABITALARI KABUL ETTİ

BAŞKAN SEÇER: “VATANDAŞ SİZİN SAYENİZDE HUZUR BULABİLİR DAHA KEYİFLİ BİR KENTTE YAŞADIĞINI HİSSEDEBİLİR”

SEÇER: “BEN BELEDİYEMİN VATANDAŞIMLA OLAN İLİŞKİSİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM”

SEÇER: “BENİM ÇALIŞANIM VATANDAŞA KARŞI ÇOK NEZAKETLİ, SAYGILI, YARDIMCI OLMAK ZORUNDA”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Zabıta Teşkilatı’nın 194. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu ve beraberindeki zabıta personelini kabul etti. Başkan Seçer, zabıta personelinin 1-7 Eylül arasındaki Zabıta Haftası’nı kutlarken, görevde 44 yılını doldurmuş emekli zabıta amiri Cafer Işık’a da plaket takdim etti.

Zabıta Teşkilatı’nın vatandaşın huzurunu sağlayan önemli bir kolluk kuvveti olduğunu kaydeden Başkan Seçer, “Sizin vasıtanızla biz sokağı kontrol altında tutabiliyoruz ya da sokakta neler olup bittiğini anlayabiliyoruz. Vatandaş sizin sayenizde huzur bulabilir, daha keyifli bir kentte yaşadığını hissedebilir” dedi.

Belediye personelinin vatandaşla olan ilişkisini son derece önemsediğini vurgulayan Başkan Seçer, “Benim çalışanım vatandaşa karşı çok nezaketli, saygılı, yardımcı olmak zorunda, ona güven vermek, huzur vermek zorunda. Sizlerde belediyemizin görünen yüzüsünüz, işiten kulağısınız. Bu nedenle çok önemli bir görev ifa ediyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 210 zabıta personelinin görev yaptığını belirterek, “Daha etkin, efektif görev yapmak için eksik olan personel sayımızı da gidereceğiz. Bu konuda da çok titiz bir çalışma içerisindeyiz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu ve beraberindeki zabıta personelini kabul etti. Zabıta Teşkilatı’nın 194. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette zabıta personelinin 1-7 Eylül arasındaki Zabıta Haftası’nı kutlayan Başkan Seçer, “Vatandaş sizin sayenizde huzur bulabilir daha keyifli bir kentte yaşadığını hissedebilir” dedi.

“Eksik olan personel sayımızı gidereceğiz”

Zabıta Teşkilatı’nın köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Başkan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 210 zabıta personelinin görev yaptığını kaydetti. Bu sayıyı ilerleyen süreçte artıracaklarını belirten Başkan Seçer, “Daha etkin, efektif görev yapmak için eksik olan personel sayımızı da gidereceğiz. Bu konuda da çok titiz bir çalışma içerisindeyiz. Tabii ki kanunun bize öngördüğü kuralları, şartları uygulayarak bu görevi layıkıyla yapacak personel alımları gerçekleşecek ve teşkilatımıza da önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz”dedi.

“Vatandaş sizin sayenizde huzur bulabilir”

Zabıtaların hal ve otogar gibi birçok noktada görevler üstlenmesinin yanı sıra ruhsat işleri, denetimler, önleyici işlemler ve belediyeye karşı işlenen suçların araştırılması gibi önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini de vurgulayan Başkan Seçer, “Ben belediyemin vatandaşımla olan ilişkisini çok önemsiyorum. Belediye çalışanlarımın vatandaşıma saygısını, sevgisini onlara nezaketini çok önemsiyorum. Benim çalışanım vatandaşa karşı çok nezaketli, saygılı, yardımcı olmak zorunda, ona güven vermek, huzur vermek zorunda. Sizler de belediyemizin görünen yüzüsünüz, işiten kulağısınız. Bu nedenle çok önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Sizin vasıtanızla biz sokağı kontrol altında tutabiliyoruz ya da sokakta neler olup bittiğini anlayabiliyoruz. Vatandaş sizin sayenizde huzur bulabilir daha keyifli bir kentte yaşadığını hissedebilir” diye konuştu.

“Bizim çağdaş toplumlar düzeyinde bir kolluk teşkilatımızın olması lazım”

Göreve geldiği günden bu yana teşkilatın eksiklerinin giderilmesi noktasında telkinler ve iyileştirmelerde bulunduğunu belirten Başkan Seçer, “Biz modern, çağdaş bir ülkeysek bizim çağdaş toplumlar düzeyinde bir kolluk teşkilatımızın olması lazım. Buna da önem veriyoruz. Giyim kuşamdan oturmaya, kalkmaya, harekete, haberleşmeye bindiğiniz araca kadar bu konuda çok titiz davranıyoruz. Siz nasıl davranırsınız, nasıl giyinirseniz, nasıl hareket ederseniz aslında bir anlamda belediye başkanı da öyle davranıyor, öyle hareket ediyor. Vatandaş bunu bu şekilde algılar. Onun için bugüne kadar yaptığınız hizmetlerden dolayı da teşekkür ediyorum. Başladığımız noktadan bugüne kadar gerçekten mesafe aldığımızı görüyorum ama eksiklerimiz vardır, bu doğaldır. Biz mükemmeli yakalamaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Zabıta Teşkilatımızın ilelebet bu topluma hizmet etmesini diliyorum”

Başkan Seçer, görevinde 44 yılı doldurmuş emekli zabıta amiri Cafer Işık’a görevi boyunca ortaya koyduğu emek ve özverilerinden dolayı plaket takdiminde bulundu.

Kendisini ziyaret ettikleri için zabıta personeline teşekkürlerini ileten Başkan Seçer, “Bu vasıtayla da haftanızı kutluyorum, yıldönümümüzü kutluyorum. Bizim temel gayemiz laik Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak. Bu Cumhuriyet içerisinde tabii ki köklü bir teşkilat olan Zabıta Teşkilatımızın da ilelebet bu topluma hizmet etmesini diliyorum” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?