MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ANA SPONSORLUĞUNDA 20. MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ AÇILIŞINI YAPTI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ANA SPONSORLUĞUNDA 20. MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ AÇILIŞINI YAPTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu yıl da büyük bir coşkuyla başladı. Gala Açılış Konserinde sahne alan Festival Orkestrası, Mersin Kültür Merkezi’ndeki harika performansıyla müzikseverlere güzel bir gece yaşattı.

Festival açılış konseri öncesinde geleneksel ödül töreni de gerçekleştirildi. Mersin Şehir Tiyatrosu başarılı ekibiyle festivalin ‘Sanat Ödülü’ne layık görüldü.

Mersin’i dünyaya tanıtan en önemli festivallerden biri olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 20’nci yılında da ilk günkü coşkusu ve büyüyen heyecanıyla açılışını yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğundaki festivalin Açılış Gala Konseri, Murat Cem Orhan şefliğindeki Festival Orkestrası’nın harika performansıyla gerçekleştirildi. 11 Haziran’a kadar sürecek festival, dolu dolu etkinliklerle taçlanacak.

Festival açılış konserine; Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Festival Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Mersin’in eski Valilerinden Akif Tığ, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Sembol Tarhan, Mersin Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici, Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, ilçe belediyelerinin yöneticileri ve çok sayıda müziksever katıldı.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı’nın festivalin 20’nci yılına dair kısa konuşmasıyla başlayan etkinlik, ödül töreni ile devam etti. Yağcı, “Bütün bu işleri halkımızla birlikte yapıyoruz. Bu işe katkı veren herkese kocaman bir alkış istiyorum” dedi.

Başkan Seçer adına Özdülger, ‘Özel Ödül’ ve ‘Kent Ödülü’nü sahiplerine verdi

Bu yılki festivalde de birbirinden değerli ödüller dağıtıldı. Ödül töreninde; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer adına Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, ayrı dallarda ödüle layık görülen kurumları tebrik ederek, plaketlerini verdi. Festivalin 20’nci yıl ‘Özel Ödül’üne layık görülen Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu adına tiyatrocu Murat Çapar ve yine ‘Kent Ödülü’ne layık görülen İçel Sanat Kulübü adına Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Baskın’a plaketlerini veren Özdülger, festivale nice ömürler diledi.

Sanat Ödülü Mersin Şehir Tiyatrosu’na

20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali ‘Sanat Ödülü’ne Mersin Şehir Tiyatrosu layık görüldü. Ödülü Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak aldı. Atak, “Bu ödülü bütün tiyatromuz adına onurla kabul ediyorum” dedi.

Yağcı: “Mersin için ne yapsak az”

Festivalin açılış konserinde, yeni bir yılın heyecanını yaşayan festival yürütücüleri ve müzikseverler duygularını dile getirdi. Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, “Mersin için ne yapsak az. Bizler hiç karşılık beklemeyen gönüllü neferleriz. Öyle olmaya da devam edeceğiz. Bu vatan, bu halk bunu hak ediyor. 20 gün sonra bu festival bitecek biz ertesi gün kent için yeniden çalışmaya başlayacağız. İlle de klasik müzik sevsin diye mi? Hayır, çok sesli müzikle buluşsun diye” dedi.

Özdülger: “Kent Orkestramız bu festival kapsamında Zeynep Casalini’ye eşlik edecek”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, kentte önemli bir yeri olan festivalin Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da ana sponsoru olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti. Özdülger, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in sanata ve kültüre her zaman öncü yaklaşımı sebebiyle ayrıca bir sanatçı olarak gururumu ifade etmek isterim. Kentimiz ve ülkemiz adına uzun soluklu, daha nice güzel festivaller olmasını diliyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi adına festivalin yürütme kurulu üyeliğini yaptığını ifade eden Özdülger, “Birbirinden kıymetli ulusal ve uluslararası çapta sanatçılarla, gruplarla bir arada olacağız. Ben aynı zamanda Büyükşehir Belediyemiz adına yürütme kurulu üyelerinden biriyim. Repertuvarı ve sanatçıları belirlerken bu konuda hassasiyet gösterdik; kentin dinamiklerini tutmak ve o enerjiyi verebilmek anlamında. Ayrıca kurumum adına başka bir gurur duyuyorum. Çünkü Kent Orkestramız da bu festival kapsamında Zeynep Casalini’ye eşlik edecek. Dolayısıyla bu gurur bambaşka bir gurur benim için. Müzik birleştirir. Müzik, sanat hem iyileştirir hem de şifalandırır” diye konuştu.

“Mersin için çok büyük bir katma değer”

Festivali en başından beri takip ettiğini belirten müziksever Selah Sever, “Ekibi biliyorum, çok iyi. Mersin için çok büyük bir katma değer. Uluslararası sanatçılar geliyor, izleme olanağı buluyoruz. Mersin’e değer katıyor. Kerev Görsev’i izlemeyi heyecanla bekliyorum. Bu festivali de baştan sona destekliyorum. Güzel bir festival Mersin için” diye konuştu.

“Bence Mersin’e çok büyük değer kazandıran bir festival”

Muzaffer Ağyar ise festivale son 5 yıldır katıldığını söyleyerek, “Bence Mersin’e çok büyük değer kazandıran bir festival. Ben biraz geç keşfettim ama iyi ki keşfetmişim diyorum. Farklı kültürlerden farklı dillerden sanatçılar geliyor. Buna tanık oluyoruz. Mersin mozaiği geniş olan bir coğrafya. Kozmopolitliğin artısı var. Farklı kültürler bir araya geldiğinde etkileşimde bulunuyor. Farklı kişiler, kültürler bir araya geldiğinde bir sentez oluşabiliyor. Mersin de bu anlamda bunu tamamlayan bir şehir. Özellikle Mersin Müzik Festivali de buna çok büyük değer katıyor” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?