MERSİN ŞEHİR TİYATROSU YENİ SEZON HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

MERSİN ŞEHİR TİYATROSU YENİ SEZON HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

ŞEHİR TİYATROSU YENİ SEZON PROVALARINI BAŞLATTI

ŞEHİR TİYATROSU, 30 AĞUSTOS’A COŞKU DOLU BİR PROGRAM HAZIRLIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezon hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Şehir Tiyatrosu sanat ve teknik ekibinin gerçekleştirdiği toplantının ardından ilk prova gerçekleştirildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na hazırlanan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, coşkulu ve dolu dolu bir program ile Mersinliler’in karşısına çıkacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, büyük bir istek ve heyecanla yeni sezona hazırlanıyor. Şehir Tiyatrosu sanat ve teknik ekibinin gerçekleştirdiği toplantının ardından ilk prova gerçekleştirildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na hazırlanan Şehir Tiyatrosu ekibi, coşkulu ve dolu dolu bir program ile Mersinliler’in karşısına çıkacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Vahap Seçer’in kültür ve sanata verdiği önemle, Mersin’de sanatı herkese ve her kesime ulaştırma vizyonuyla Mersin Şehir Tiyatrosu’nun yeniden yapılandırılmasına ilişkin süreç başlatılmış, bu kapsamda açılan oyuncu ve teknik ekip sınavı ile yeni yol arkadaşları ekibe dahil olmuştu.

Şehir Tiyatrosu yeni sezona hazırlanıyor

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Şehir Tiyatroları ve Sinema Şube Koordinatörü Alev Tol’un katılımıyla Gülnar Oteli’nde gerçekleştirilen toplantının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanat ve teknik ekibi, ilk provalarını gerçekleştirdi.

28 Ağustos ve 30 Ağustos günü gerçekleştirilecek iki etkinlik ile Büyükşehir, Zafer Bayramı coşkusunu Mersinli sanatseverlerle birlikte yaşayacak. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilecek etkinlikler açık havada gerçekleştirilecek. 28 Ağustos günü Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda başlayan sanat etkinlikleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Kültür Park içerisindeki amfi tiyatroda devam edecek.

Özdülger: “Yeni sezonumuzu açtık, provalarımıza başladık”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, 20 yıl önce kurulan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın kısa süre önce gerçekleştirdiği sınavla yeniden yapılanma sürecine girdiğini, var olan ekip ve yeni ekip ile bir bütün olarak yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını ifade ederek, “Bu doğrultuda da yeni sezonumuzu açtık, provalarımıza başlıyoruz. Yeni arkadaşlarımız ve birimimizde var olan arkadaşlarımızla birlikte bir tanışma toplantısı gerçekleştirdik. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak adına ilk temsilimizi yapmayı hedefliyoruz. Çok mutlu ve gururluyum. Bu hayalimizi gerçekleştirmemize olanak sağladığı için Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Sanat ve sanat kurumları dimdik ayakta kaldığı sürece şehirlerin, ülkelerin gelişmesi kaçınılmaz” dedi.

Atak: “30 Ağustos’u en yakışır şekilde kutlamak için elimizden geleni yapacağız”

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na o güne yaraşır şekilde hazırlandıklarını ve etkinlik için Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı tüm sanat birimleriyle birlikte hareket ettiklerini söyleyerek,“Bütün Şehir Tiyatrosu sanatçılarımız sözlü koro olarak sahnede yer alacak. Hepsinin soloları olacak, marşlar söyleyeceğiz, şarkılar söyleyeceğiz. Mersin’in şahane bir tiyatrosu var. Şehir tiyatrosu demek, o ilde aynı zamanda çok ciddi bir sosyal ortam demek. Biz bütün seyircimizi eşiyle, dostuyla, ahbabıyla, belediye başkanıyla, doktoruyla, avukatıyla, eczacısıyla, kasabıyla, oyunlarımızı izlemeye davet ediyoruz. Bugün birinci zil çaldı, ikinci zil çaldığında seyircilerimize oyunlarımızın adlarını duyurmuş olacağız. Üçüncü zil çalınca bütün Mersin’i salonlarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

“Çok güzel kaliteli işler yapabileceğimizi düşünüyorum”

28 Ağustos’ta Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda gerçekleşecek etkinliğe tüm Mersin halkını davet eden tiyatro oyuncusu Ömür Sevgi Çil, “Provalara başladık. 28 Ağustos’ta Özgecan Aslan Barış Meydanı’na bütün Mersin halkını bekliyoruz. Mutluyuz, sezonu açtık, çok güzel bir ekip. Çok güzel, kaliteli işler yapabileceğimizi düşünüyorum. Bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

2006 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun olan ve Mersin Şehir Tiyatrosu ekibine yeni dahil olan Ozan Çolak ise “Ülkenin şu koşullarında, pandemi sürecinde, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir ortamda, tiyatroya nefes aldıran Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne tüm ekip adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?