Mersin’de askeri personel ve mülteci taşıyan otobüs, demir profil yüklü TIR’a çarptı: 3 ölü, çok sayıda yaralı

Mersin’de askeri personel ve mülteci taşıyan otobüs, demir profil yüklü TIR’a çarptı: 3 ölü, çok sayıda yaralı

Mersin’de Tarsus-Pozantı Otoyolu, Damlama bölgesinde askeri personel ve mülteci taşıyan bir otobüs, henüz bilinmeyen bir nedenle aynı yönde ilerleyen çekici plakalı TIR’a arkadan çarptı. Kaza sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi ise yaralandı.

İHA’nın aktardığına göre, Gaziantep’ten Edirne istikametine doğru ilerleyen Uğur Kaplan idaresindeki, askeri personel ve mülteci taşıyan otobüsün Tarsus-Pozantı Otoyolu’nda, Ramazan Sayıl yönetimindeki tıra arkadan çarpmasının ardından otobüs alevler içinde kaldı. Alevler kısa sürede otobüsün her tarafını sardı. İhbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. İlk belirlemelere göre feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi ise yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ve emniyet ekibi de sevk edildi. İtfaiye ekipleri kaza bölgesinde soğutma çalışması da yürüttü.

Kazada hayatını kaybeden 3 kişinin cenazesi ise kimlik tespiti ve otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da kaza yerine gelip, incelemede bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

TEM otoyolunda uzun araç kuyruğu oluştu

Kaza nedeniyle TEM otoyolunun Mersin- Niğde istikametinde uzun araç kuyruğu oluştu. Bölge Trafik Ekipleri, tek şeritten kontrollü olarak trafik akışını sağlamaya çalıştı. Kazadan yaklaşık 3 saat sonra otobüs olay yerinden kaldırıldı. Temizlik çalışmasının ardından otoyolda trafik akışı normale döndü. Jandarma kaza ile ilgili inceleme başlattı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?