Mersin’de Ekmeğe zam geldi! 230 gram ekmek 2 lira

Mersin’de Ekmeğe zam geldi! 230 gram ekmek 2 lira

Mersin Fırıncılar Odası Kayyum Başkanı Cevdet Tekbaş, kentte 1,5 liradan satılan 200 gram ekmek alınan zam kararı sonrasında bugünden itibaren 230 gram ekmeğin 2 lira olduğunu açıkladı.

Mersin Fırıncılar Odası, Mersin merkezde de ekmeğe bugünden itibaren geçerli zam kararı aldı. İlde geçen hafta ilçelerde zamlı fiyattan 2 lira olarak satılmaya başlanan ekmek, kent merkezindeki rekabet nedeniyle halen 1,5 liradan vatandaşa ulaşıyordu. Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde yapılan toplantılar sonrasında kent merkezinde de ekmek zammına onay çıktı.

Mersin Fırıncılar Odası Kayyum Başkanı Cevdet Tekbaş, yaptığı açıklamada, Mersin’de 200 gram ekmek 1,5 liradan satılırken, üretim ve hammadde maliyetlerinde meydana gelen artışlar nedeniyle bu zam kararını almak zorunda kaldıklarını söyledi. Fırıncı üyelerin de son zamanlarda yoğun şekilde gelen taleplerinin birlik tarafından değerlendirildiğini belirten Tekbaş, “230 gram ekmek 2 lira olarak bugün itibariyle Mersin merkezde yürürlüğe girdi. Bugün itibariyle artık merkezde de ekmek 2 liradan satılıyor. İlçelerde bu zam uygulaması geçen hafta cuma günü başlamıştı. Mersin merkezde yaşanan rekabet nedeniyle zammı bir hafta gecikmeli verdik” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?