“Yılın En’leri” yapılan ödül töreni ile sahiplerini buldu.

“Yılın En’leri” yapılan ödül töreni ile sahiplerini buldu.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından düzenlenen ‘Yılın Enleri’ ödül töreni Yenişehir Belediyesi Nikah Salonunda yapıldı.

Törene, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Spor Şube müdürü Vedat Akyar, Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, Mersin Büyükşehir, merkez ve ilçe belediye temsilcileri, antrenör ve başarılı sporcular katıldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş,  “Malumunuz amatör spor bir cefa işidir. Bu cefayı hep beraber çekiyoruz ve katlanıyoruz. Bu oluşumda amatör müsabakaların oynanmasında, hizmetlerin yerine getirilmesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin yanında elbette belediyelerin büyük desteklerini görüyoruz. Belediyelerin  desteği olmadan amatör spor yaptırmak, yapmak ve yaşatmak çok zor. Onun için her dönem bize destek sağlayan belediye başkanlarına ve tabiki göreve geldiği günden bugüne Amatör spora, sporcuya, tesisleşmeye ve gençler için verdiği büyük mücadele için Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürümüz sayın Ökkeş Demir’e teşekkür ediyorum. Önemli olan profesyonel sporun gölgesinde kalan amatör sporu biraz daha tanıtmak ve geniş kitlelere yaymaktır.” dedi.


Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Ökkeş Demir ise yaptığı konuşmasında “İlimizde yaşayan çocularımızı ve gençlerimizi obeziteden, hareketsizlikten, madde bağımlılığından kurtarmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Bunu yaparken de bu gençlerimizi eğitim, kültür, spor, sanat ve sosyal anlamda hayata kazandırmak. Sporcularımızda ilimizi ve ülkemizi, uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil ediyor.

Sporcularımız bununla yetinmeyip çok daha iyisini yaparak, arkalarından gelen yeni nesile rol model oluyorlar. Başarıyı gören çocuklarımız onları örnek alıp geleceğin şampiyonları olma yolunda hızla ilerliyorlar. Gençlerimizin hayallerine yol ve yön veren bir kurum olduğumuzu her platformda dile getiriyorum. Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak üzerimize düşen vazifenin farkındayız. Göreve ilk başladığımda yaptığım bir araştırmaya göre Mersin’de 0-35 yaş aralığı 750 bin genç nüfus olduğunu öğrendim. Bir şehirde genç nüfus sayısı nüfusun yarısına denk geliyorsa bu ilde herşeyi yapabiliriz.

Bizim bu genç nüfusumuzun enerjisinin kaybolmaması için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Sporcularımız başarıyorlar yetenekli sporcularımızda şampiyon oluyor ama biz bu şampiyon olan çocuklarımıza rol model olan sporcularımızı her konu da destekleyeceğiz. Şuan aramızda başarılı şampiyonalarımız var. Bu şampiyonlarımızın Mersin’in çocuklarına rol model olmaları ile ilgili Merhum Muhammed Ali Clay’in bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum; ‘Bir genci yetenekleri şampiyon yapar ama ahlakı efsane yapar’ biz spor politikamızı da bu doğrultuda organize eder ve uygularsak, her şeyin çözüleceğine inanıyorum.

Mithat Başkanım az önce Mersin İdman Yurdu’ndan bahsetti. Evet Mersin İdman Yurdu benim de Gaziantep’te yaşadığım çocukluğumun hayaliydi. İdmanyurdu kuruluş yılıyla Cumhuriyetimizin kuruluşuna hemen hemen denk bir kulübümüz. Malesef ki özellikle futbolda böyle şeyler oluyor ama ben buradan idmanyurduna gönül veren destek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah biz görev yaptığımız süre içerisinde Mersin’de gençlerimizin hayallerine yol ve yön veren spor politikaları uygulayacağız. Yerel yönetimlerle birlikte Amatör Sporu hak ettiği yere el birliğiyle getireceğimize inanıyorum. Bildiğiniz üzere Mersin’de bir futbol kültürü var bizler bunun yanında ilimizde Bocce, Cimnastik ve Atletizm branşlarının da birer kültür haline dönüştürülmesini istiyoruz. Ancak ve ancak başarıyı bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde yakalarız. Bu ülke bizim, bu ülke hepimizin inşallah daha güzel daha iyi işlerde buluşmak üzere diyor ve sözlerimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Toroslarda yaşayan yörük Türkmenlere hitap ettiği sözüyle tamamlamak istiyorum; ‘Toros dağlarının tepelerinde tek bir türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsümde saklar milletimin istikbali uğruna ölürüm’ hepinizi sevgi saygı ve hürmetle selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından ulusal ve uluslararası şampiyonalarda dereceye giren sporcu ile amatör spora katkı sağlayan kurum ve kuruluşlar ile basın mensuplarına ödülleri verildi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?