NADİR TARIM;”TEKNE VE YAT FİYATLARI %100 ARTTI”

NADİR TARIM;”TEKNE VE YAT FİYATLARI %100 ARTTI”

Turizm sezonunun sonuna doğru gelinmesi ile birlikte, yat satış ve kiralama fiyatları da artış gösterdi. İlk 8 ayda, ikinci el sürat teknelerinin fiyatı önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 100 arttı.

 

Tekne ve yat fiyatları yılın ilk yarısında arttı

Yat Kaptanı NADİR TARIM ”Tersaneleriyle dünya yatçılık sektöründe iddialı işlere imza atan Türkiye’de, tekne sahibi olmak isteyenlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte yatların popülaritesi daha da yükseldi, bu durum ise fiyatlara yansıdı.

2021 yılının İlk 8 ayda, ikinci el sürat teknelerinin fiyatı önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 100 arttığı ve ortalama 500-750 bin liradan alıcı bulduğu belirtildi. Gezi teknelerinin fiyatının ise yüzde 35 artış gösterdiği ve ortalama 350 -500 bin liradan satıldığı kaydedildi. Balıkçı teknelerinin ise yüzde 28’lük artış ile 250-450bin liradan alıcı bulduğu açıklandı. En çok satış yapılan il İstanbul olurken, bu ili İzmir, Muğla, Antalya, Mersin ve Balıkesir’in takip ettiği belirtildi.

Çok lüks yatların fiyatlarının kura bağlı olarak değişiklik gösterdiğini ortalama 150 bin euro ile 1 milyon euro arasında satışa sunulduğunu söyleyebilirim.”dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?