Pençe-Kilit operasyonu bölgesinden peş peşe acı haberler: 2 günde 6 şehit

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinden peş peşe acı haberler: 2 günde 6 şehit

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde dün teröristlerin düzenlediği saldırıda Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu, Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu ve Sözleşmeli Er Mehmet Demir şehit oldu. Operasyon bölgesinde önceki gün düzenlenen terör saldırısında da 3 asker şehit olmuştu.

Irak’ın kuzeyindeki Zap Vadisi ile Hakkari Çukurca’nın karşısında yer alan Avaşin-Basyan bölgelerinde 17 Nisan’da başlatılan hava destekli Pençe-Kilit operasyonu bölgesinden peş peşe acı haberler geldi. Önceki gün teröristlerin düzenlediği saldırıda 3 askerin şehit olmasının ardından, dün yine teröristlerin düzenlediği saldırıda Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu, Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu ve Sözleşmeli Er Mehmet Demir şehit düştü, 2 asker yaralandı.

Harekatın sürdürüldüğü Zap Vadisi’nde gündüz arama ve tarama faaliyetlerini sürdüren Mehmetçik’in aşırı yağış sonrasında harekata geçici bir süre ara verdiği, yağış ve havanın bulutlu olmasından kaynaklı insansız keşif uçakları dahil silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve helikopterlerin de hava muhalefeti nedeniyle uçuş gerçekleştiremediği bildirildi.

Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde TSK komuta kademesiyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na geldi. Harekat Merkezi’ne inen Bakan Akar brifing aldı.

Yağış sonrasında bölgeye çöken yoğun sis nedeniyle teröristlerin Mehmetçik’in konumlandığı tepeye yönelik sızma girişiminde bulunduğu öğrenildi. Görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü, keşif, dinleme ve gözetleme faaliyetlerinde kullanılan gerek kara, gerekse hava araçlarının da çalışmamasından yararlanan teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla üç ayrı noktadan saldırı gerçekleştirdikleri bildirildi.

Sis nedeniyle yüksek çözünürlüğe sahip gece görüşlü termal kameralardan da yararlanılamadığı bildirildi. Bölgede avcı kolu oluşturan Mehmetçik, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için olası kaçış güzergahlarını kapatarak operasyonları yoğunlaştırdı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?