TFF’nin mağdur ettiği amatör futbolcular kramponlarını astı: Bazıları garson oldu bazıları boyacı

TFF’nin mağdur ettiği amatör futbolcular kramponlarını astı: Bazıları garson oldu bazıları boyacı

Amatör liglerin başlama tarihi belirsizliğini koruyor. 8 aydır ücret alamayan birçok futbolcu alternatif işlere yönelmiş durumda.

Amatör takım başkanları “Futbolcularımız mağdur. Aralarında garsonluk da yapan var boyacılık yapan da” diyor.

 

CovId-19 salgını Türkiye’de her alanı etkilediği gibi amatör futbolu da etkiledi. Pandemi nedeniyle tamamlanmadan tescil edilen Bölgesel Amatör Lig (BAL) için yeni başlangıç tarihi hâlâ belirsizliğini koruyor. Futbolcular ve yöneticiler küçük bir destekle amatör liglerin oynanabileceğini belirtirken Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili ve Amatör İşler Sorumlusu Ali Düşmez ise futbolculara, “Amatörler evde barfiks çeksin” diyerek yanıt verdi. Pandemi sebebiyle oynanmayan amatör liglerden dolayı ise birçok futbolcu yaşamını devam ettirebilmek adına alternatif işlere yöneldi.

‘EN BÜYÜK SORUMLU TFF’

BAL’da mücadele eden Takımlar liglerin ne zaman başlayacağının hâlâ belli olmamasının büyük problemler yaşattığını belirtiyor ve futbolcuların yaşadıklarını şu şekilde anlatıyor: “Futbolcular yaklaşık yedi aydır maaş almıyorlar. Garsonluk da yapan var, boyacılık da yapan var, inşaatta da çalışan var. Kendi takımımızı bir şekilde dağıtmak zorunda kaldık. Bir kısım oyuncu grubunu tuttuk ancak bu belirsizliğin sebebi tamamen Türkiye Futbol Federasyonu.”

TFF’nin amatör ligler için bir önlem paketi açıklaması gerektiğini söyleyen yöneticiler, “Bir futbol takımının maç yapması sadece Covid-19 testleri bile aylık 36 ile 40 bin TL arasında bir masraf ortaya çıkarıyor. BAL’da bu masrafları karşılayacak takım sayısı maksimum yüzde 10’dur. Biz bir an önce karar verilmesini bekliyoruz. Ona göre oyuncularla anlaşacağız. On binlerce insan bu süreçte mağdur oldu. Amatörlerde resmi bir kontrat olmadığı için futbolcular maç oynadığı sürece maaşını alır ancak maç oynanmadığı sürece serbest statüsündelerr. Federasyon toplam 5 milyon TL gibi bir bütçe ayırsa BAL’daki bütün problemler çözülmüş olur. Amatör liglerin bir an önce yeniden başlaması lazım çünkü amatör biterse Türkiye’de futbol biter. 1 sene oynanmaması bile liglerin belki de 2-3 yıl geriye götürecek” görüşünde birleşiyorlar.

‘VİRÜS SADECE BİZE Mİ VAR?’

Amatör liglerin başlangıç tarihinin açıklanmamasın oldukça ilginç bir durum olduğunu ifade eden amatör futbolcular, “8 aydır evdeyiz ve hâlâ liglerin başlamasını bekliyoruz. Birçoğumuz kendi çabalarımızla antrenman yapmaya çalışıyoruz. Aylardır bir gelirimiz yok ve hazırdan yiyoruz ancak o da bitti sayılır. Bu süreçte bireysel antrenörlük, garsonluk yapan arkadaşlarımız oldu.

Türkiye’de halı sahalar açık, tüm ligler oynanıyor anca amatör ligler hâlâ neden oynanmıyor anlamıyorum. Virüs sadece amatör liglerde mi var? Ben bunun tamamen bir rant meselesi olduğunu düşünüyoruz” diye konuştular.

Bütün hayatının futbol olduğunu dile getiren 21 yaşındaki bir futbolcu ise yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Benim bütün hayatım futbol. 19 yaşında profesyonel oldum. Yıllarca genç milli takımlarda futbol oynadım. Sonra çeşitli sebeplerden dolayı amatöre dönmek zorunda kaldım. Çok iyi bir sezon geçirdikten sonra 3. Lig’de oynamayı beklerken pandemi bir anda bizi bu duruma getirdi. Ben genç bir futbolcuyum, ailemle kalıyorum ve daha önceden birikmiş param var bu şekilde yaşamımı sürdürüyorum ancak tüm geçimini buradan sağlayan arkadaşlarım var. Ben ve benim gibi birçok arkadaşım amatör liglerin başlamasını bekliyor. Bazen geceleri uyuyamadığım zamanlar oluyor. TFF yetkililerinin bir an önce karar almasını bekliyoruz.”dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?