Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin İl  Başkanı Cesim Ercik’ten  Adil Aktay’a Cevap!!!!

Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’ten Adil Aktay’a Cevap!!!!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu basın açıklamasına karşılık yazılı basın açıklamasında bulundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın CHP’Lİ meclis üyelerinin bir parka şehit isminin verilmesine ret oyu kullanması sonucu basın açıklaması yapmıştı. AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ise bu basın açıklamasına karşılık basın açıklaması yaparak, “AK Parti Mersin İl Teşkilatı olarak her platformda Mersin’in Barış, Huzur ve Kardeşlik şehri olduğunu dile getiriyor ve bunu savunuyoruz. Akdeniz Belediye Başkanı Sayın Mustafa Gültak ve Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyelerimiz de yaptığı çalışmalarla bu çizgiden hiçbir zaman ayrılmamıştır” dedi.

 

“SİZE GÖRE YANLIŞ OLABİLİR”

Akdeniz Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısında, Huzurkent Bahşiş Mahallesi’nde bulunan bir parka Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Dibek köyü kırsalında çıkan çatışmada şehit düşen Ramazan Bahşiş’in adının verilmesi ile ilgili önerge, CHP ve HDP’li üyelerin verdiği ret oyu sonucu oy çokluğu ile kabul edilmemişti. Bunun üzerine basın açıklaması yapan Başkan Aktay, “Amaç sadece, ‘Şehit adının bir parka verilmesi engellendi’ algısı yaratmaktır” ifadelerine yer vermişti. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan AKP’li Başkan Ercik, “Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Sayın Adil Aktay,  yapmış olduğu basın açıklamasında ‘Mersin’in huzur ve kardeşliğine yönelik son derece kötü niyetli bir girişimdir.’ diye telaffuz ettiği ve ardından ‘Şehit adının bir parka verilmesi engellendi’ algısı yaratılmakta demiştir. AK Parti Mersin İl Teşkilatı olarak her platformda Mersin’in Barış, Huzur ve Kardeşlik şehri olduğunu dile getiriyor ve bunu savunuyoruz. Akdeniz Belediye Başkanı Sayın Mustafa Gültak ve Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyelerimiz de yaptığı çalışmalarla bu çizgiden hiçbir zaman ayrılmamıştır. Huzurkent Bahşiş Mahallesindeki Özgür Çocuk Parkı’nın adının, Şehit Ramazan Bahşiş olarak değiştirilmesi ile ilgili önerge; Huzurkent Bahşiş Mahalle sakinleri, ailesi ve arkadaşlarının talebi üzerine Meclise sunulmuştur. Bunun kadar doğal bir talep olamaz, bunun neresinde ‘Şehit adının bir parka verilmesi engellendi’ algısı yaratılmak istensin, nerden bağladınız ‘Mersin’in huzur ve kardeşliğini’ bozan bir girişim diye. Bizler halkımızın talebi neyse o yönde adım atarız. Bu size göre yanlış olabilir, siz isteseniz de istemeseniz de bizler bu milletin isteğini her şeyin üzerinde tutacağız.

AK Parti, halkımızın talepleri doğrultusunda 2023 hedeflerine doğru yorulmadan devam edecektir. Bu da AK Parti’nin halkın partisi olduğunun ispatıdır” diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?