Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği duyurdu! Hastanelere tıbbi cihaz satışları durdu! Döviz ve enflasyon vurdu

Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği duyurdu! Hastanelere tıbbi cihaz satışları durdu! Döviz ve enflasyon vurdu

Dövizdeki ve enflasyonundaki artışa rağmen ürün fiyatlarının hala güncellenmediğini belirten Sağlık Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Daşcı, “6 Aralık’tan itibaren hastanelerden gelecek ürün taleplerine cevap veremeyeceklerini” ifade etti. Bu durdurma kararından en çok ortopedi ve beyin cerrahisinin etkileneceği belirtildi.

Döviz kuru ve enflasyondaki artışlar Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurumlarına tıbbi malzeme tedarik eden medikal firmalarını vurdu. Medikal firmalar yeni yılın fiyat güncellemesinin de yapılmadığını belirterek 6 Aralık 2021 Pazartesi gününden itibaren hastanelere ortopedi ve beyin cerrahisi alanlarındaki her türlü tıbbi cihaz ve medikal malzemenin satışının durdurulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurumlarına tıbbi malzeme tedarik eden medikal firmaları ve bunların bağlı bulunduğu ORDER-TÜSAN-TOBDER-TÜDER, 6 Aralık 2021 Pazartesi gününden itibaren hastanelere ortopedi ve beyin cerrahisi alanlarındaki her türlü tıbbi cihaz ve medikal malzemenin satışının durdurduğunu açıkladı.

ORDER-TÜSAN-TOBDER-TÜDER Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na yazdıkları dilekçede Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geri ödeme listesinde bulunan ürünlerin yıllarca güncellenmediğini yazdı. Sağlık Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Daşcı, ”Ürün taleplerine cevap veremeyecek hale geldik, 6 Aralık’tan itibaren hastanelerden gelecek ürün taleplerine cevap veremeyeceğiz. Maalesef, üzülerek bunu bildirmek durumundayız” dedi.

ORDER-TÜSAN-TOBDER-TÜDER’in SGK’ya yazdığı dilekçeler:

saglik.jpgsaglik1.jpgsaglik3.jpg

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?