Yenişehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı yapıldı

Yenişehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı yapıldı

Yenişehir Belediye Meclisi 2021 Yılı Aralık Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğitbaşkanlığında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde korona virüs tedbirleri altındagerçekleşti.Yenişehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan toplantının açılışındakonuşan Başkan Abdullah Özyiğit, Kasım ayında yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine veekranları başında toplantıyı izleyen Yenişehir halkına bilgi verdi. Meclis toplantısında 12 maddegörüşülerek, karara bağlandı.5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutlayan Başkan Özyiğit, birçok Avrupa ülkesinden önce UluÖnder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiğini hatırlattı.

Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladıklarını söyleyen Başkan Özyiğit,şöyle konuştu: “Aslında insan hakkı demek lazım, kadını erkekten, erkeği kadından ayırmanınhiçbir açıklaması yok. Yani eşit ve hatta bir ayrımcılık koymak gerekirse de kadının üstün olduğununaltını çizmek lazım. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Biz de bu doğrultuda Sabancı Vakfı HibeProgramı kapsamında Kadın Adaylarını Destekleme Derneği (KA.DER), Avrupa Yerel DemokrasiDerneği (ALDA ) ve Edremit Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen Yerel Yönetimlerde KadınıGüçlendiriyoruz Projesine katıldık. Bu kapsamda Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nıimzaladık. Bu konuda hiçbir kompleksimiz yok, şu anda Yenişehir Belediyesinin kadın müdürlerinsayısının erkek müdürlerden fazla olduğunu ifade etmek isterim.”Yenişehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri Erken Çocukluk Gelişimi Projesi’nin uluslararası birkongrede ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) tarafından Ankara’da düzenlenen İkinci Yüzyılda EğitimHakkı Çalıştayında övgü aldığını kaydeden Başkan Özyiğit, “Erken Çocukluk Gelişimi Projemiz 18-21Kasım tarihleri arasında Erken Çocukluk Gelişimi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafındandüzenlenen uluslararası bir kongrede sunuldu. Bu kongreye davet edilen tek yerel yönetimYenişehir Belediyesiydi. Bu kongrede tüm detaylarıyla projemizi anlattık. Birleşmiş MilletlerÇocuklara Yardım Fonu (UNICEF), projemizi çok yakından ve dikkatlice inceledi.
Yine CumhuriyetHalk Partisi(CHP) tarafından Ankara’da düzenlenen İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Çalıştayına katıldık.Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu toplantıda Erken Çocukluk GelişimiProjemiz örnek olarak gösterildi. Özellikle de New York’tan canlı bağlantıyla toplantıya katılan Prof.Dr. Selçuk Şirin, Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeliyle hayata geçirdiğimizçalışmaları örnek gösterdi. Yine UNICEF yetkilisi tarafından da yerel yönetimlerde bu alana ilgigösterildiğini ama kısa bir süre sonra bu işin çocuklara hediye paketi ve mama dağıtımınaindirgendiğini, bilimsel verilere dayalı Yenişehir Belediyesinin uygulamasının ilgi çekici olduğunuifade etmiş olması ve bize ziyarette bulunma talepleri çok anlamlıydı. Umut ederim kiçocuklarımızın zihinsel gelişimlerinin yüzde 70’nin geliştiği o dönemlere katkı sunarız ve onların çokverimli birer birey olarak ülkemizin geleceğine hizmet etmesini sağlamış oluruz” dedi.
reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?