Ünlü doktor Serdar Savaş: Vaka sayısı 3 kat fazla!

Ünlü doktor Serdar Savaş: Vaka sayısı 3 kat fazla!

Ünlü doktor Serdar Savaş, katıldığı bir televizyon programında, normalleşme süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirilmesi ve daha sonra kaldırılmasına tepki gösteren ünlü hekim, vaka sayısının normalden 3 kat fazla olduğunu ifade ederek, “Normalleşme sürecine hazırlıksız girdik” dedi.  Savaş, ünlü tıp dergisi The Lancet’in hidroksiklorokin ilacının ölümlere sebep olduğunu belirttiği makaleyi geri çekmesiyle ilgili de “İlaç firmaları hidroksiklorokine kumpas kuruyor” dediği için eleştirilere maruz kaldığını hatırlatarak, “Makaleyi yayınlayanlar, yayını geri çekerek ‘utanarak özür diliyoruz’ dedi. Beni eleştirenler de utanacak mı” diye sordu.

Geçmişte Dünya Sağlık Örgütü’nde (DSÖ) üst düzey yöneticilik yapan, Turgut Özal döneminde Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunan Dr. Serdar Savaş, Halk TV’de Gürkan Hacır’ın sunduğu ‘Şimdiki Zaman Siyaset’ programında normalleşme süreci ve ünlü tıp dergisi The Lancet’in corona virüsü tedavisinde kullanılan hidroksiklorokin ilacının ölüme sebep olduğu iddiasıyla yayımlanan makaleyi geri çekmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“SALGIN DÖNEMİNDE EN ÇOK ZEDELENEN DUYGU GÜVEN DUYGUSUDUR”

Normalleşme süreci devam ederken, hafta sonu İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan sokağa çıkma yasağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırılmasına tepki gösteren Savaş, şöyle konuştu:

* Böyle bir salgında insanların en çok zedelenen duygusu, güven duygusudur. Çünkü görmediği, bilmediği bir düşman ona saldırıyor.

* Devletin bu korumayı sağlarken, ‘Benim devletim ne yaptığını biliyor, benim devletim bu işi biliyor. Benim devletim beni koruyor’ diyebilmesi lazım.

“VAKA SAYISI 3 KAT FAZLA”

Serdar Savaş, ülkemizdeki corona virüsü vaka sayılarıyla ilgili olarak da önemli bir iddiada bulundu.

Vaka sayısıyla ilgili olarak, “Şu anda sizin duyduğunuz rakamların en az 3 katı daha var” diyen Savaş, “Vaka sayısı artıyor. Bu beklenen bir şey. Ben bunun böyle olacağını 3 buçuk hafta önce söyledim. Bunun bir kuralı var. Hastalığın nasıl bulaştığını biliyoruz” ifadesini kullandı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?