Yenişehir Belediyesi “1.Enerji Günleri” ile farkındalık yarattı

Yenişehir Belediyesi “1.Enerji Günleri” ile farkındalık yarattı

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından Enerji Verimliliği Haftası’nda düzenlenen “Yenişehir’de 1.EnerjiGünleri” birbirinden renkli ve eğitici etkinliklerle farkındalık yarattı. Yaşanılabilir ve sürdürülebilir birdünyaya katkı sunmak yapılan tüm etkinlerin ana temasını oluşturdu.

“İklim Değişiyor! Biz ne yapabiliriz?” panel ve çalıştayıyla Pazartesi günü başlayan “Yenişehir’de1.Enerji Günleri” ikinci gününde söyleşi, bilim ve deney atölyeleri, sergi ve enerji temalı oyunlariçeren etkinliklerle devam etti. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sabah saatlerindebaşlayan ve gün boyu süren etkinliklere yetişkinlerin yanı sıra 500’ün üzerinde çocuk katıldı.

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Alkan Alkaya ve Çevre Mühendisleri Odası MersinŞube Başkanı Dr. Sinan Can çocukların da interaktif bir şekilde dâhil olabildiği çevre ve enerji konulusunum gerçekleştirerek, katılımcılara sürdürülebilir bir dünya için yapılması gerekenler hakkındabilgiler verdi. Söyleşinin ardından Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan fuayealanında kurulan stantlarda çocuklar bilimi uygulamaları öğrendi, deneyler yaptı. Enerji temalı renklive eğitici oyunlar da oynayan çocuklar, Mersin genelindeki robotik kodlama takımlarının ürettiğirobotik araçları da kullanma fırsatı yakalandı. Katılımcılar “Yenişehir’de 1.Enerji Günleri” kapsamındakurulan ve birbirinden güzel eserlerin sergilendiği geri dönüşüm sergisini de gezdi.Yenişehir BelediyeBaşkanı Abdullah Özyiğit de stantları tek tek gezerek,etkinlerde çocuklarla bir araya geldi.

“Türkiye’nin alanında uzman bilim insanlarını buraya getirdik, çevre ile ilgili yaptığımız bir yazılımıtanıttık.”Dünyanın sonsuz kaynağının olmadığına dikkat çekerek, “temiz enerjiyi kullanma ve iklim konusundaduyarlı olmak zorundayız” diyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Dünya gün geçtikçekirleniyor ve insanlar bunun farkında ya da farkında olmadan hayatına devam ediyor.Dünyanınsonsuz kaynağı yok, temiz enerjiyi kullanma ve iklim konusunda duyarlı olmak zorundayız. Buradabirinci vazife yöneticilere düşüyor. Tabi ki bu temelde bir eğitim meselesi yani mutlaka bir eğitimsorunu. Bu ülkemizde maalesef geç ele alınmış bir konu. Ekoloji altı temel ilkemizden bir tanesi vebiz Yenişehir’imizde üzerimize düşeni yapmak istiyoruz ve yapıyoruz.Türkiye’nin alanında uzmanbilim insanlarını dün buraya getirdik, çevre ile ilgili yaptığımız bir yazılımı tanıttık. Bu yazılımTürkiye’de ilktir ve devamı da geliyor. Yenişehir Belediye Meclisi’mizden çıkan bir kararla 17personelimiz kendi işlerini yapmak kaydıyla doktora ve yüksek lisans yaparak ARGE Birimimizingerçekleştirdiği bir çevre programı üzerinde çalışıyorlar her biri ayrı bir alan üzerinde çalışıyor veoradaki çıktıları bir puzzle gibi birleştirerek bir sonuca gitmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Eğitim sadece ders sırasında bir şey anlatmakla olmuyor, yaşamımızın her alanı eğitim.”

Özellikle çocuklara temiz çevre bilincini aşılamak amacıyla eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerinibelirten Başkan Özyiğit, “Bugün burada okullarımızda yapılan çevre temalı çalışmaları ve geleceğinbilim insanlarını aslında görüyoruz. Üreten, robotik kodlamadan diğer alanlara kadar bilimi veteknolojiyi çok iyi kullanmayı da şimdiden beceren çocuklarımızı bir araya getirdik. Onlardayaptıkları projeleri bizlerle ve diğer arkadaşlarıyla paylaştılar kendilerini kutluyorum. Bu devamedecek bir çalışma. ‘1.Enerji Günleri’ dedik. 2 gündür çalışmalarımız sürdü ve bu son olmayacak,belli aralıklarla çevre bilinci aşılamak adına devam edecek. Perşembe günü tiyatro oyunumuz var.Geçtiğimiz yıl 5 binin üzerindeki çocuk bu oyunumuzu izlemek suretiyle çevre bilincini yakaladı.Eğitim sadece ders sırasında bir şey anlatmakla olmuyor, yaşamımızın her alanı eğitim. Tiyatralfaaliyetler de çok önemli bir eğitim aracı. Bu çevre haftasında biz de dolu dolu bir süreç yaşıyoruz.Çocuklarımızın eğitimine özellikle önem veriyoruz.” dedi.

“Yenişehir’de 1.Enerji Günleri” kapsamında 19 Ocak Perşembe günü saat 10.00’da çocuklara yönelik“Masal Gezginleri Çevreci Kahramanlarını Arıyor 2” tiyatro oyunu sahnelenecek.
reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?