MESKİ, “DÜNYA SU GÜNÜ” KAPSAMINDA DOLU DOLU ETKİNLİKLER DÜZENLEYECEK

MESKİ, “DÜNYA SU GÜNÜ” KAPSAMINDA DOLU DOLU ETKİNLİKLER DÜZENLEYECEK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “22 Mart Dünya Su Günü” dolayısıyla 2-29 Mart tarihleri arasında tüm ilçeleri kapsayacak “Su ve İklim Değişikliği” temalı etkinlikler düzenleyecek. Etkinlikler, su tasarrufu, suyun ve çevrenin korunmasının önemi konularında bilinçlendirme eğitimlerinin yanı sıra su kullanım kültürünün oluşması ile ilgili alanları kapsayacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde, hayatın kaynağı olan suyun verimli kullanılmasına ve azalan su kaynaklarına dikkat çekmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü işbirliği ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

13 ilçede ortalama 6 bin öğrenciye eğitim semineri verilecek

Çocuklara küçük yaşta su tüketimi ve su tasarrufu bilinci kazandırarak, su kullanımında bilinçli, çevreye duyarlı bireyler yetiştirirken, aynı zamanda ailelerine ulaşmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü izinli ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşecek “Su ve İklim Değişikliği” konulu eğitim seminerleri ile 13 ilçede ortalama 6 bin öğrenciye ulaşılacak, 15 bin öğrenciyle etkileşim sağlanacak. Eğitim seminerlerinin akabinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularının çocuklara yönelik sergileyeceği su tasarrufu konulu “Su Gelir Güldür Güldür” oyunu sahnelenecek.

Mersinli Sanatçı Ahmet Yeşil’in jüri başkanlığını yaptığı resim yarışması düzenleniyor

106 kişisel sergi açan, 297 karma ve yarışma sergisine katılan ve çeşitli ödülleri bulunan dünyaca ünlü Sanatçı Ahmet Yeşil’in jüri başkanlığında yapılan “Su ve İklim Değişikliği” konulu Resim Yarışması ile çocuklarda ve ailelerinde su ve çevre bilinci oluşturmanın yanı sıra kültür ve sanata katkı sunulması amaçlanıyor.

Vatandaşa daha iyi hizmet için çalıştay düzenlenecek

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve MESKİ işbirliği ile düzenlenecek olan il müdürlükleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katılım sağlayacağı “Sürdürülebilir Su Yönetimi”, “Su Tüketim Bilinci Oluşturma”, “İklim Değişikliği ve İçme suyu Kaynaklarının Korunması”, “Sıfır Atık, Arıtma Çamurları ve Yönetimi” konu başlıklarıyla çalıştay düzenlenecek. Çalıştay ile birlikte uzmanların ortak konular üzerinde çalışmalarını sağlayarak, projelerdeki çalışmalara katkı sunulacak, sonuç bildirgeleri uygulamaya alınacak ve bu sayede vatandaşlara daha iyi hizmet verilecek.

AVM’lerde gerçekleşecek capoeira gösterileriyle izleyicilere keyifli dakikalar yaşatılacak

Mersin Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü tarafından AVM’lerde gerçekleşecek savunma, akrobasi, dans ve şarkıların birleşimi Brezilya kökenli sanat olan capoeira ile etkinliklere dikkat çekilerek, izleyenlere keyifli dakikalar yaşatılacak. 7’den 70’e izleyenlerin entegre olacağı capoeira etkinliği ile katılımcılar aktif ve hareketli saatler yaşayacaklar.

23 Mart’ta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve protokolün katılımıyla yapılması planlanan ödül töreni ile merkez ilçelerdeki okullardan gelen öğrenciler de etkinliklere dahil edilerek, programa katkıda bulunan tüm paydaşlara ve resim yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödülleri verilecek.

“Berdan’da 1 Gece” konseptli İzci Kampı’nda aileler ile eğlenceli aktiviteler

 

İzcilik kültürünün oluşturulması, kişisel gelişime katkı sunulması, ebeveynler ve çocukları ile doğal bir ortamda bütünsellik ve anı toplamak için Berdan İçmesuyu ve Arıtma Tesisleri’nde “Berdan’da 1 Gece” konsepti ile İzci Kampı düzenlenecek. MESKİ Genel Müdürlüğü’ne, “Mersin İzcileri” ve “Çocuk Hakları Derneği” izcilerinin eşlik edeceği kamp kapsamında 28 Mart – 29 Mart tarihleri arasında Berdan Tesisleri’nde çadır kurulacak.

Öğretmen seminerleriyle 150 öğretmen ile en az 15 bin öğrenciyle etkileşim kurulacak

Su kullanımının ve su tasarrufunun gelecek nesiller için önemine vurgu yapan MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç yaptığı açıklamada; “Yapacağımız etkinlikler sayesinde binlerce insana ulaşıp, su tasarrufuna dikkat çekeceğiz ve su kullanım bilinci oluşturacağız. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, gönüllü olarak katılacak öğretmenlere kendi öğrencilerine çevre bilinci kazandırmaları amacıyla Öğretmen Semineri düzenlenecek. Seminerde MESKİ’nin tanımı ve görevleri ile paydaşımız Mersin Üniversitesi’nin Su Tasarrufu, Su Döngüsü ve İklim Değişikliği konulu sunumları anlatılarak, öğretmenlerin kendi öğrencilerine ve çevrelerine su bilinci kazandırmaları sağlanacak. 150 öğretmenin katılımını hedeflediğimiz seminerle birlikte suyla ve çevreyle ilgili farkındalık önce eğitmenlerde yaratılarak, 150 ayrı okula ve minimum 3 sınıfa ulaşarak en az 15 bin öğrenci ile etkileşim kurulacak” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?