‘İttifak memnuniyeti’ anketinden Saray’a soğuk duş!

‘İttifak memnuniyeti’ anketinden Saray’a soğuk duş!

Metropoll Araştırma’nın ‘İttifak memnuniyet’ anketinde çarpıcı sonuçlar çıktı. Cumhur İttifakı’na ilişkin yapılan araştırmaya göre, MHP seçmeninin AKP seçmenine göre ittifaktan daha az memnun olduğu ortaya çıktı.

Metropoll  Araştırma, AKP ve MHP’nin ortağı olduğu Cumhur İttifakı ile ilgili bir çalışma gerçekleştirdi. Araştırmada 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde AKP ve MHP’ye oy veren seçmenlerle bir anket yapılarak ittifaktan memnun olup olmadıkları soruldu. 

Anket sonuçlarına göre MHP’li seçmenlerin %63,8’i AKP ile ittifaktan memnun görünürken, AKP’li seçmenlerin bu ittifaktan memnuniyeti %73,9 olarak ölçüldü. Bu konuda bir fikri ve cevabı olmadığını belirten MHP’liler %0,6 iken AKP’lilerde bu oranın %3,9 olduğu kaydedildi.

MHP seçmeninin AKP’lilere göre ittifaktan daha az memnun olduğu görüldü. MHP seçmeninin yüzde 35.6’sı ittifaktan memnun olmadığını dile getirirken, AKP seçmeninin yüzde 22’si ittifaktan memnun olmadığını söyledi.

Öte yandan CHP’li seçmenlerin yüzde 85’i İyi Parti ile ittifaktan memnun olduğunu belirtti. İyi Partili seçmenlerin ise yüzde 75’i bu ittifaktan memnun. Saadet Partili seçmenlerin yüzde 52’si partisinin İyi Parti ve CHP ile ittifakından memnun görünürken, yüzde 48’i memnun değil.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?