Kılıçdaroğlu’ndan flaş uyarı: Sokağa inmenizi sağlamak için tahrik edebilirler, hepimiz sakin olacağız

Kılıçdaroğlu’ndan flaş uyarı: Sokağa inmenizi sağlamak için tahrik edebilirler, hepimiz sakin olacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çeşme’deki bir otelde Basın Konseyi tarafından düzenlenen “Medyanın Sorunları ve Beklentiler” programında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çeşme’deki bir otelde Basın Konseyi tarafından düzenlenen “Medyanın Sorunları ve Beklentiler” programında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’de bağımsız gazetecilerin çok sorunu bulunduğunu, ilkinin medya patronu üzerindeki baskı olduğunu ifade etti.

İktidarı destekleyen medya organlarının sorununun olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, desteklemeyen medya patronuna her türlü cezanın uygulandığını, mali denetimler yapıldığını, kuruluşlarını satması için baskı yapıldığını belirtti.

“YARALAMALAR, SİLAH ATMALAR, DÖVMELER…”

Kılıçdaroğlu, bağımsız gazetecilere yapılan fiili saldırıların da dikkat çekici olduğuna işaret ederek, “Gazeteciye doğrudan doğruya saldırıda bulunuyorlar. Yaralamalar, silah atmalar, dövmeler… Gazetecinin günahı ne Allah aşkına… İşin garip tarafı saldıranların serbest bırakılması, hatta bazılarının takibe bile alınmaması. Ellerinden gelse, utanmasalar ‘Çok iyi yaptınız’ diyecekler” dedi.

Özgür basının çok sorunu olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siyasal iktidarın alkıştan çok eleştiriye ihtiyacı var. Bunu kavrayabilseler demokrasinin ne olduğunu anlayacaklar. Eleştiriyi en sağlıklı yapan bağımsız gazetecilerdir. Bizim hatalarımızı, eksiklerimizi görür. Biz de okuduğumuzda kendimize çeki düzen veririz. Sürekli alkış olduğunda hata üzerine hata devam eder ve karabasana dönüşür. Türkiye’nin bundan kurtulması lazım ve kurtulacak.”

Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecinin kim olduğuna siyasetçilerin ya da kamu görevlilerinin değil gazetecilerin karar vermesi, basın kartının rengini de yine gazetecilerin belirlemesi gerektiğini anlattı.

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Basın Konseyi üyeleri ve gazeteciler katıldı.

“SANDIĞI BEKLEYECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu, daha sonra Çeşme’deki Cumhuriyet Meydanı’nın açılış törenine katıldı.

Buradaki konuşmasında da amaçlarının Türkiye’ye huzur ve demokrasiyi getirmek olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetin 100. yılında güzel cumhuriyetimizi gerçek anlamda demokrasiyle taçlandıracağız. Sizden sadece sabır istiyorum, sabırla bekleyin. Sokağa inmenizi sağlamak için tahrik edebilirler, hepimiz sakin olacağız, sandığı bekleyeceğiz ve bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Çeşme Belediye Başkanı Oran da birer konuşma yaptı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?