İyi Parti’den ”kulak çekme” krizine ilişkin açıklama: Ağıralioğlu’nun açıklaması kendi şahsi görüşüdür

İyi Parti’den ”kulak çekme” krizine ilişkin açıklama: Ağıralioğlu’nun açıklaması kendi şahsi görüşüdür

Millet İttifakı’ndaki “kulak çekme” krizine ilişkin İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu açıklama yaptı. Zorlu, “Ağıralioğlu’nun açıklaması kendi şahsi görüşüdür” değerlendirmesini yaptı.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtemel cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşulurken ifade ettiği, “Seçmen isteksizliğini göz ardı etmesek mi diyorum”, “Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz” sözleri iki parti arasında gerginliğe neden oldu.  CHP’li Altay, “Evin çocuğunun kulağını evin reisi çeker” dedi.

Halk TV yayınına bağlanan Zorlu polemiğe ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

“Altılı masa Türkiye’nin kurtuluşudur. Bunun altını çizelim. Burada hiçbir tartışmaya mahal yok. Biz demokrasiyi çok içselleştiren ve sayın genel başkanımızın da bu konuda hassasiyeti var. Biz özgürlüklerin zenginliğini esas alan, Türkiye’de hakim kılmaya çalışıyoruz kendi adımıza. Milletvekilimiz sayın Ağıralioğlu’nun açıklaması kendi şahsi görüşüdür. Sayın Akşener’den bir açıklama gelir mi ? Gelmez mi? diye bir sorunuz olmuş. Biz zaten bir süre önce benim aracığımla bunun altını çizmiştik. Sayın milletvekilimizin kendi değerlendirmesidir.

Bu tür görüşlerin ortaya konuluyor olması altılı masanın geleceği açısından bir endişeye sevk etmesin. Biz ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Bir defa altılı masada liderlerin bir araya geliş biçimi, geleceği inşa etme hedefleri bu çeşitliliği ve zenginliği ayakta tutabilme zorunluluğunu da bize yüklüyor. Bu büyük bir sorumluluk. Biz bu çeşitliliği ayakta tutmayı başarabilirsek zaten milletimizin karşısına yeni bir iktidar hedefi ile çıkıldığında ülkemizin farklılığını çeşitliliğini farklılıklarını yönetmek konusunda biz bu sınavı başarı ile atlatmış olacağız.

Şu ana kadar altılı masada isim üzerinde bir değerlendirme yapılmadı. İlkeler üzerinde, nasıl bir cumhurbaşkanı seçilmesi konusunda bazı değerlendirmeler yapıldı. İktidara geldiğimizde nasıl bir anayasa ortaya koyacağımızı anlatabilmek. 

Kurumsal olarak duruşumuz ortadadır. Şunun da altını çizmek istiyorum, CHP’den de bizim hassasiyetlerimizi zorlayabilecek, kafamızı karıştırabilecek, bu birlikteliği zarar verebilecek açıklamalar geldi. Ama süreç bir şekilde devam ediyor. Tabii ki bunların olmasını istemeyiz. Biz İyi Parti olarak sayın genel başkanımızın liderliğinde bu masaya inanıyoruz, başarısına inanıyoruz.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?