MEGİKAD AÇILIŞINI NEŞET TARHAN YAPTI

MEGİKAD AÇILIŞINI NEŞET TARHAN YAPTI

MERSİNLİ GİRİŞİMCİ KADINLAR DERNEĞİ AÇILDI

Kısa adı MEGİKAD olan Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği Mezitli’de açıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, TURAB Yönetim Kurulu Başkanı Canan Sunay, Mersin Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Gündeş ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta MEGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mediha Bulkan ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan açıklamalarda bulundu.

Açıklamasına çağımızda yaşanan ve kadınların vahşice öldürülmesine kadar uzanan, çağdaş değerlerin yok sayıldığı bir ortamda kadınların yaşadıklarına dikkat çekerek başlayan Bulkan; “Kadınların her alanda kendilerini geliştirerek hak ettikleri yeri alabilirler. Ancak bu sadece daha fazla çalışarak, daha fazla üreterek ve daha fazla eğitim ile mümkün olabilir. Bu çerçevede inanıyorum ki derneğimiz hem yerel yönetimler hem STK’lar ile çok önemli projelere imza atacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ekolojik projeler öncelikli olmak üzere kadın istihdamına ve kadınların meslek kazanmalarına önem vereceklerini belirten Bulkan; “İki ana hedefimiz var. Ekolojik bazlı projeler üreterek, elde edilecek olan Coğrafi İşaretli Ürünler ve Endemik Bitkilerden oluşan tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi alanında, Kadın Girişimci Üretici Kooperatifi ve Tarımsal Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurmak. Bu bölgelerde üretilen ürünlerle kendi marka değerimizi yaratmak için gerekli tüm çalışmaları proje koordinasyon kurulumuz yürütmektedir. Bahsetmiş olduğumuz bu hedeflere Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan ve diğer tüm yerel yönetimlerin destekleriyle en kısa sürede ulaşabileceğimize inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise seçildikleri günden bugüne kadar kadınların örgütlü çalışmalarına verdikleri destekleri hatırlatarak; “Kadınlara verdiğimiz destek kesilmeden devam ediyor ancak artık yeni bir hedef kitlemiz daha var, çocuklarımız. Kadın ve çocuk odaklı daha çok proje ile karşınızda olacağız.” ifadelerini kullandı.
Kadınların örgütlü çalışmalarının üye mantığıyla değil proje bazlı ilerlemesi gerektiğine vurgu yapan Tarhan, MEGİKAD’ın kısa sürede adını duyurduğunu ve daha iyi yerlere geleceğini ifade etti. Tarhan açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı; “Tüm kadınların içinde girişimci ruhu bulunmakta. İster aileden, ister üretici olarak, isterse de kendi çabalarıyla imkanlarını geliştiren kadınlar bu saydıklarımın hepsi girişimci iş kadınlarıdır. Umarım kurulan bu dernek ile kadınlarımız sadece yerel ölçekte değil ulusal çapta da şehrimizi temsil ederler. Başta Mediha Hanım olmak üzere, bu derneğin bu kadar kısa sürede örgütlenip hayata geçmesine emek veren tüm iş kadınlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?