Mersin Miting Alanı CHP’yi Sığmadı!! Sokaklar Köprüler Doldu Taştı!

Mersin Miting Alanı CHP’yi Sığmadı!! Sokaklar Köprüler Doldu Taştı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim mitinglerine Mersin’den başladı. “Milletin sesi” adıyla gerçekleştirilen mitingde, CHP lideri vatandaşlara, “Ahdım var, bu memlekete barışı, huzuru, demokrasiyi, adaleti getireceğim” diye seslendi. Kılıçdaroğlu, “Tayyip istifa” sloganlarına da, “Onun istifa etmesine gerek yok, onu göndereceğiz” diye yanıt verdi.

 

“Herkesin şunu bilmesini isterim geçmişte AK Parti’ye, MHP’ye oy veren kardeşlerime de seslenmek isterim. Dönem kavga dönemi değil, dönem çekişme dönemi değil, dönem birleşme dönemidir. Dönem beraber olma dönemidir. Sorun memleket sorunudur, memleketi bayrak, millet sorunudur. Beraber olmak zorundayız” diyen CHP lideri, “Kutuplaşmaktan yana değiliz, kavgadan ayan değiliz, kucaklaşmadan yanayız, beraber olmaktan yanayız. Türkiye’nin birliği, bütünlüğü, geleceği, kalkınması, Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir devlet olarak kimseye boyun eğmeden yürüyebilmesinin yolu beraber olmaktır, birlikte olmaktır ve saraydan kaçınmaktır” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekilleri ile MYK tam kadro mitinge katıldı. 70 bin kişilik alan tamamen doldu ve sokaklara taştı alan kalabalığı sığmadı. Kürsüye yaklaşık 400 metre uzaklıktaki arama noktasında yığılmalar yaşanırken alanın yanındaki Millet Bahçesi’ne girişlere ilerisi dakikalarda izin verildi. “Hükümet istifa” sloganları atılan mitinge sadece Türk Bayrağı, parti bayrağı ile girişe izin verildi. Öte yandan Mersinli Jandarma Astsubay Çavuş Cemil Mutlu‘nun şehit olması nedeniyle alanda müzik yayını yapılmadı.

“Bu kardeşiniz kendisini halka vakfetmesini bilen bir kardeşinizdir. Parayla pulla bizim işimiz yok” diyen Kılıçdaroğlu, vatandaşa vaatlerini sıraladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması öncesinde kürsüye halkın farklı kesimlerinden vatandaşlar çıktı. Çiftçi Naile Uyanık, “Bahçelerimizi bu sene bırakmak zorundayız, köylü aç!” diye seslendi. PDR mezunu Ebru Akyürek, iki yıldır işsiz olduğunu belirterek, “Bir kadın olarak ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum, ileride kocamın eline bakmak istemiyorum. Bütün kadınlar adına buradan sesleniyorum” dedi. Esnaf Mesut Tur da esnafın içinde zor bulunduğu durumdan bahsetti, “İki çocuğum var çok zorlanıyorum” diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?