MTSO ”MERSİN’DE TEKNOLOJİ DEVRİMİ BAŞLATACAĞIZ”

MTSO ”MERSİN’DE TEKNOLOJİ DEVRİMİ BAŞLATACAĞIZ”

Mersin’de teknoloji devrimi başlatacağız

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte kentte teknoloji devrimi başlatacak önemli projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Mersin’de iki kurumun ortak girişimleriyle hayat bulacak Model Fabrikanın ardından şimdilerde Mersin Teknoloji Vadisi kurulması projesine yoğunlaştıklarını kaydeden Kızıltan, konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve MTSO Meclis Üyesi Sabri Tekli ile birlikte, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ı ziyaret etti. MTSO ve MTOSB’nin birlikte yürüttükleri ve yeni planladıkları projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Görüşmede öne çıkan konular yapımı MTOSB’de devam eden Model Fabrika ile yeni planlanan Mersin Teknoloji Vadisi oldu.
Temasların ardından kısa bir değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, şunları söyledi:
“MTSO ve MTOSB uyum içinde çalışan iki kurum. Birçok projeyi birlikte yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesi de Model Fabrika Projesi. MTOSB, Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi ile ilgili yatırımlara başladı. Ankara’da Sayın Lütfi Elvan ile yaptığımız görüşmeler sonunda bu projenin genişletilerek devam ettirilmesi kararı aldık.”
Kurulması planlanan Mersin Teknoloji Vadisi Projesi’nin de Ankara’da görüşüldüğüne değinen Başkan

Kızıltan, bu alanda yapılması planlanan çalışmaları ise şöyle özetledi:

“Mersin’de bir Teknoloji Vadisi kuracağız. İçinde sağlıktan savunma sanayine kadar çok geniş yelpazede ar-ge çalışmaları yapılmasına olanak tanınacak. Yapılan bu çalışmalar yine aynı ortamda ürüne dönüştürülebilecek. Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi’nin de içinde yer alacağı, kent ekonomimizi daha çok canlandıracak bu önemli projeyi Sayın Lütfi Elvan da destekledi. Elbirliği ile Mersin’de teknoloji devrimini başlatacağız.”
MTSO bünyesinde kurulacak KOBİ Danışmanlık ve Endüstriyel Tasarım Merkezi Projesi’ni de hatırlatan Kızıltan, projenin Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan geçtiğini, orada da MTOSB ile birlikte hareket edeceklerini, tüm projelerinin birbirini destekleyip kentteki üretimin katma değerini artırmaya önemli katkı sunacağına inandığını sözlerine ekledi.

Tekli: “Savunma sanayinin önemi giderek artıyor”
MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve MTSO Meclis Üyesi Sabri Tekli ise özellikle son dönemlerde önemi giderek artan savunma sanayine dikkat çekti. Yaptıkları araştırmada savunma sanayine silah üretmeyen, destek vermeyen tek ilin Mersin olduğunu saptadıklarını kaydeden Tekli, “Bu alanda ar-ge ve üretime her zaman ihtiyaç var. Sektörde dışa bağımlılığı azaltabilmemiz, savunmamızı güçlendirmemiz adına yönümüzü savunma sanayine çevirmemiz gerekiyor. Mersin’in de artık savunma sanayine yönelik teknolojik ürünler üreten tesislere sahip olması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Kızıltan: “Agropark’a üye kabulü için geri sayım başladı”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ayrıca Ankara temaslarında Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nı ziyaret ederek ilgili genel müdürler ve bürokratlarla Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni (Agropark) görüştüklerini de anlattı. İmar planı ve proje çalışmaları son aşamasına gelen Agropark’ta kısa sürede katılımcı kabulüne başlanması için gerekli adımların atılacağını kaydeden Kızıltan, bu yatırım hayata geçtiğinde tarım ile teknolojiyi buluşturup Türkiye’nin tarım sektöründeki gücünü dünya genelinde artıracağını hatırlattı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?